Έξι αλλαγές προπονητών κι ακόμα δεν μπήκαμε στην 8η αγωνιστική - Ποιοι δεν πρόλαβαν την... παρέλαση;

Μακελελέ

i

© Intime

Έξι αλλαγές προπονητών κι ακόμα δεν μπήκαμε στην 8η αγωνιστική - Ποιοι δεν πρόλαβαν την... παρέλαση;

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:19 - 12.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:34 - 12.10.2024

Η αποχώρηση του Τραϊανού Δέλλα από τον πάγκο του ΟΦΗ αποτελεί την έκτη αλλαγή προπονητή σε ομάδα της Stoiximan Super League, σε αυτές τις επτά αγωνιστικές που έχουμε δράση στο πρωτάθλημα.

Ένα από τα φαινόμενα που κυριαρχούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και πολλά χρόνια, είναι οι απολύσεις προπονητών πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν. Η έλλειψη υπομονής και στήριξης κάποιες φορές μας έχουν οδηγήσει σε αρκετές αλλαγές στον πάγκο, κάτι που επιβεβαιώνεται και τη φετινή χρονιά, παρότι ακόμα δεν έχουμε μπει στην 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Το κοντέρ για τη σεζόν 2024-25 γράφει ήδη έξι αλλαγές προπονητών, παρά το γεγονός πως ακόμα βρισκόμαστε στα μέσα Οκτώβρη. Τον... χορό των αποχωρήσεων άνοιξε ο Μίλαν Ράσταβατς, ο οποίος απομακρύνθηκε από την Τρίπολη.

Ο Αστέρας βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, καθώς παρελθόν από τους Αρκάδες αποτελεί και ο αντικαταστάτης του Σέρβου τεχνικού. Ο λόγος γίνεται για τον Μακελελέ, ο οποίος αποχώρησε αφήνοντας... αιχμές, με τον Σάββα Παντελίδη να έχει αναλάβει πλέον την τεχνική ηγεσία.

Μία από τις ομάδες που έχουν προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή είναι και ο Πανσερραϊκός, με τον Μιχάλη Γρηγορίου να «πληρώνει» το κακό ξεκίνημα της ομάδας και τον Χουάν Φεράντο να παίρνει τη θέση του.

Από την άλλη, την ίδια μοίρα είχε και ο Μαρίνος Σατσιάς στη Λαμία, με τον σύλλογο της Φθιώτιδας να μετράει μόλις μία νίκη στην πρεμιέρα, με αποτέλεσμα ο Λεωνίδας Βόκολος να επιστρέφει και να αποτελεί τον διάδοχό του.

Σε αυτήν τη λίστα βρίσκεται και ο ΝΠΣ Βόλος, ο οποίος πριν μερικές μέρες γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης πως ο Σάββας Πουρσαϊτίδης θα είναι ο αντικαταστάτης του Χοακίν Γκόμεζ και για πρώτη φορά στην καριέρα του θα αναλάβει ομάδα της Stoiximan Super League, καθώς από το 2016 δραστηριοποιούταν στην Κύπρο, έχοντας μεταξύ άλλων καθίσει στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ.

Η τελευταία και πιο πρόσφατη αλλαγή προπονητή ανήκει στον ΟΦΗ. Χθες το πρωί (11/10), οι ασπρόμαυροι ανακοίνωσαν πως ο Δέλλας υπέβαλε την παραίτησή του λόγω σοβαρού προσωπικού προβλήματος, με τον Μίλαν Ράσταβατς να έχει έρθει σε συμφωνία με τους Κρητικούς για να κάτσει στον πάγκο.

Αναλυτικά η λίστα:

ΟΦΗ: Δέλλας - Συμφωνία με Ράσταβατς

Αστέρας Τρίπολης: Ράσταβατς - Μακελελέ - Παντελίδης

Βόλος: Χοακίν Γκόμεζ - Σάββας Πουρσαϊτίδης

Λαμία: Μαρίνος Σατσιάς - Λεωνίδας Βόκολος

Πανσερραϊκός: Μιχάλης Γρηγορίου - Χουάν Φεράντο

Στην αντίπερα όχθη, οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Άρης, Παναιτωλικός, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Athens Kallithea και Λεβαδειακός συνεχίζουν με τον προπονητή που ξεκίνησαν από την αρχή της σεζόν και μένει να δούμε αν θα καταφέρουν να κρατήσουν τον «στρατηγό» τους μέχρι το φινάλε.