Μετά τη δικαίωση της Super League, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ θα λάβουν 1 δισ. ευρώ!

Λαπόρτα - Πέρεθ

Μετά τη δικαίωση της Super League, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ θα λάβουν 1 δισ. ευρώ!

Κώστας Τόπας 11:48 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:07 - 14.08.2024

Μετά την δικαίωση της Super League, τα ταμεία της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης, των δύο ομάδων που πίστεψαν και υπερασπίστηκαν την ιδέα τους θα γεμίσουν με ένα δισεκατομμύριο ευρώ!

Η Super League θα μπορούσε να είναι η βραχυπρόθεσμη λύση στα οικονομικά προβλήματα της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης, χάρη σε μια οικονομική ένεση περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ (!) αν ξεκινήσει η νέα διοργάνωση. Το κλειδί ήταν η απόφαση του Ανώτατου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα (21/12) με ετυμηγορία πολύ ευνοϊκή για τη Super League και επισημαίνοντας «κατάχρηση κυρίαρχης εξουσίας από τη FIFA και την UEFA». Όπως και μέχρι τώρα, οι σύλλογοι που έπαιξαν την προώθησή τους ήλπιζαν ότι θα δημιουργηθεί ένα μεταβατικό πλαίσιο εγγυήσεων και ένα άλλο υπό το οποίο οι ομάδες που θέλουν να αγωνίζονται, στο μέλλον, στη Super League, χωρίς να χρειάζεται να σταματήσουν να το κάνουν στα εθνικά τους πρωταθλήματα και κύπελλα.

Με το «πράσινο» φως από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το έργο είναι πλέον πιο ζωντανό από ποτέ και υπάρχουν πολλά χρήματα. Οι επενδυτές ξεφορτώνουν 15 δισεκατομμύρια ευρώ για να ξεκινήσουν έναν διαγωνισμό αξίας 100 δισεκατομμυρίων ευρώ. Από αυτόν τον επιχειρηματικό όγκο, οι επενδυτές θα διατηρήσουν επομένως το 15% . Η Μπαρτσελόνα θα έχει ένα ποσοστό από το υπόλοιπο 85%. Εξάλλου, μαζί με την Ρεάλ, είναι οι δύο ομάδες που έχουν ένα μπόνους αντίστασης επειδή κράτησαν το έργο ζωντανό.

«Βόμβα»: Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανάβει το «πράσινο» φως για την European Super League!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

11:05 - 21.12.2023

«Βόμβα»: Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανάβει το «πράσινο» φως για την European Super League!

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε υπέρ της ευρωπαϊκής Super League στη διαμάχη που συνεχίστηκε με την UEFA και τη FIFA από τότε που ξεκίνησε από ορισμένους από τους μεγαλύτερους συλλόγους της ηπείρου τον Απρίλιο του 2021. Στη δήλωση που δόθηκε το πρωί της Πέμπτης (21/12), η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί την UEFA και τη FIFA για «κατάχρηση κυρίαρχης εξουσίας».

Ο σύλλογος της Μπαρτσελόνα θα έμπαινε ξαφνικά στη Super League με ένα δισεκατομμύρια ευρώ που θα εξαφάνιζαν με μια πτώση τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας, όπως και αυτά της Ρεάλ, που έχει μια οικονομική κατάσταση τόσο περίπλοκη όσο αυτή των «μπλαουγκράνα.