Η κούρσα του τίτλου, η 2η θέση και το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο: Η κομβική 5η αγωνιστική των playoffs σε Τούμπα, Φάληρο και Πανθεσσαλικό

Ολυμπιακός - ΑΕΚ

i

©intime

Η κούρσα του τίτλου, η 2η θέση και το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο: Η κομβική 5η αγωνιστική των playoffs σε Τούμπα, Φάληρο και Πανθεσσαλικό

Sportal newsroom 09:07 - 23.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:55 - 14.08.2024

Κομβική για τη συνέχεια είναι η αποψινή (23/4) 5η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, καθώς μπορεί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στις δύο πρώτες θέσεις, αλλά και τη μάχη για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο κακός χαμός στα playoffs της Stoiximan Super League συνεχίζεται. Η αποψινή (23/4) 5η αγωνιστική μπορεί να ξεδιαλύνει την κατάσταση στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά και το πού θα καταλήξει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. 

Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Ίσως το τελευταίο «χαρτί» του Ολυμπιακού για το κυνήγι της κορυφής και του τίτλου. Οι «ερυθρόλευκοι» πριν τη διακοπή για το Πάσχα γνώρισαν την ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο με 2-0 και σε συνδυασμό και με τη νίκη της ΑΕΚ επί του Άρη στην «OPAP Arena» έμειναν πίσω έξι βαθμούς. 

Κάπως έτσι με τον κόσμο στο πλευρό του η ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό θέλει πάση θυσία τη νίκη και την γκέλα των «πρασίνων» στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ για να μειώσει στους τρεις ξανά και να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση. 

Άλλωστε τη Μεγάλη Τετάρτη (12/4) ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ένωσης για τη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος και στόχος του είναι να κάνει ξανά το ίδιο. 

Πιθανές ενδεκάδες: 

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσουκ – Εμβιλά, Χουάνγκ – Φορτούνης, Βαλμπουενά, Μπιελ – Μπακαμπού.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα – Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία.

Η ΑΕΚ δεν πρέπει να είναι καλύτερη σε αυτό το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά να το κερδίσει
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:30 - 23.04.2023

Η ΑΕΚ δεν πρέπει να είναι καλύτερη σε αυτό το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά να το κερδίσει

Οι αριθμοί βγάζουν κυρίαρχη την ΑΕΚ στην τετράδα αγώνων κόντρα στον Ολυμπιακό τη φετινή σεζόν, όμως τα αποτελέσματα αποτελούν... καμπανάκι για την Ένωση εν όψει του ντέρμπι στο Φάληρο για τα playoffs της Super League.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός με ανεβασμένη τη ψυχολογία έπειτα και από τη νίκη επί του Ολυμπιακού με 2-0 πριν από δύο εβδομάδες, πάει στην Τούμπα για να πάρει το «διπλό» που θα τον διατηρήσει στην κορυφή. 

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει να κάνει ότι έκανε και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, δηλαδή να φύγει με τους τρεις πόντους από τη Θεσσαλονίκη, όπου είχε επικρατήσει του ΠΑΟΚ με 2-1 χάρη στα δύο γκολ του Αϊτόρ

Για τους λάτρεις της στατιστικής και το προηγούμενο «διπλό» του τριφυλλιού Τούμπα ήταν πάλι μετά από διακοπή. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ παίζει για το γόητρο, αφού έχει εξασφαλίσει τη θέση του για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ βρίσκεται μακριά από τις δύο πρώτες θέσεις. 

Πιθανές ενδεκάδες: 

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες – Ντάντας, Αουγκούστο – Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον – Ολιβέιρα.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι- Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Σάντσες, Χουάνκαρ- Ρούμπεν, Τσέριν, Κουρμπέλης, Μπερνάρ- Παλάσιος, Σπόραρ.

Βόλος - Άρης 

Βόλος και Άρης έρχονται αντιμέτωποι για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού πλέον ο πέμπτος πηγαίνει στα προκριματικά του Conference League. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ακόμα δεν έχει νίκη στα playoffs παρά μόνο μία ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και θέλει έτσι να πάρει για πρώτη φορά τους τρεις βαθμούς που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τους δώσει την πέμπτη θέση. Από την άλλη η ομάδα της Μαγνησίας θέλει κι αυτή την πρώτη της νίκη στα playoffs, που θα τη φέρει πάνω από τον Άρη. 

Πιθανές ενδεκάδες: 

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ – Άλχο, Λούνα, Σιέλης, Σι – Μπαριέντος, Τσοκάνης, Γκάγκι – Μεθκίδα, Οζέγκοβιτς, Τσίρινος.

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα – Εμπακατά, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Πίρσμαν – Ετέμπο, Νταμπό, Νταρίντα – Πάλμα, Καμαρά, Ιτούρμπε.