Ρίγη συγκίνησης στο τελευταίο αντίο στον Έρικσον - Λύγισε ο Μπέκαμ (vid)

Ντέιβιντ Μπέκαμ

i

PrtScr

Ρίγη συγκίνησης στο τελευταίο αντίο στον Έρικσον - Λύγισε ο Μπέκαμ (vid)

Κώστας Τόπας 13:54 - 13.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:16 - 13.09.2024

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου αποχαιρέτησε την Παρασκευή (13/09) τον Σουηδό πρώην προπονητή της Αγγλίας, Σβεν Γκόραν Έρικσον με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ παρών στην κηδεία.

Ο πρώην προπονητής της Αγγλίας, Σβεν Γκόραν Έρικσον, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών, ύστερα από μάχη με καρκίνο στο πάγκρεας.

Ο Σουηδός είχε γράψει πριν από μερικούς μήνες μια σπαρακτική ανοιχτή επιστολή στους λάτρεις του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα. Μια ωμή ιστορία στο «Telegraph» που ξεκινά με μια συγκινητική φράση: «Για αρχή, συγγνώμη που άργησα. Αυτή η στήλη έπρεπε να ξεκινήσει πριν από το τουρνουά, αλλά είχα μια μικρή αποτυχία, αν και τώρα νιώθω πολύ καλύτερα...»

Την Παρασκευή (13/09) ο κόσμος του ποδοσφαίρου αποχαιρετά το τελευταίο αντίο στον πρώην Σουηδό προπονητή της, με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ να δίνει το «παρών». Ο πρώην αστέρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν αρχηγός της ομάδας του Έρικσον κατά τη διάρκεια της ακμής του και ταξίδεψε στη Σουηδία για να αποτίσει φόρο τιμής αυτοπροσώπως στην πατρίδα του Σβεν.

Εξω από την εκκλησία υπήρχε και μια μεγάλη οθόνη που πρόβαλλε μια εικόνα του Έρικσον πριν από τη λειτουργία. Τα παιδιά του εκλιπόντος, ο Γιόχαν και η Λίνα, φωτογραφήθηκαν κατά την άφιξη. Η επί μακρόν σύντροφός του, Νάνσι Ντελόλιο, 63 ετών, θα συμμετάσχει επίσης στην νεκρώσιμη ακολουθία που διοργανώνεται για να γιορτάσει τη ζωή του θρύλου του ποδοσφαίρου.

«Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ θα βρίσκεται στην κηδεία, ήταν πολύ κοντά με τον Σβεν και θέλει να τον αποχαιρετήσει αυτοπροσώπως. Θα είναι μια διακριτική εμφάνιση, δεν θα δώσει εγκώμιο ούτε θα πει λόγια, αλλά θα είναι εκεί», διαβεβαίωσε μια πηγή στη «Sun», κάτι που επιβεβαιώθηκε αμέσως. Υπάρχουν εικόνες από το ιδιωτικό τζετ με το οποίο έφτασε ο πρόεδρος πλέον της Ίντερ Μαϊάμι. 

Η συγκινητική κηδεία περιλάμβανε τα τραγούδια «Candle in the Wind» και «My Way» και μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια δοξολογία από την οικογένεια των αγαπημένων του προσώπων.