Συγκλονίζει ο Μαντσίνι για τον Βιάλι: «Εχασα το αδερφάκι μου, ήταν ένας τέλειος και θαρραλέος άνθρωπος»
i

Τζανλούκα Βιάλι και Ρομπέρτο Μαντσίνι/©(Photo by Alex Morton - UEFA/UEFA via Getty Images/Ideal Images

Συγκλονίζει ο Μαντσίνι για τον Βιάλι: «Εχασα το αδερφάκι μου, ήταν ένας τέλειος και θαρραλέος άνθρωπος»

Κώστας Τόπας 13:09 - 07.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:46 - 20.08.2024

Ο προπονητής της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, με συγκλονιστικές δηλώσεις απέτισε φόρο τιμής στον στενό του φίλο και πρώην συμπαίκτη του Τζανλούκα Βιάλι, ο οποίος πλέον δεν βρίσκεται εν ζωή.

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Τζανλούκα Βιάλι σε ηλικία 58 ετών. Ο πρώην σπουδαίος Ιταλός ποδοσφαιριστής και προπονητής, πάλεψε σκληρά για μία πενταετία με την επάρατη νόσο αλλά δυστυχώς στις 6 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Ο Βιάλι και ο καρδιάκος του φίλος Ρομπέρτο Μαντσίνι ήταν το απόλυτο δίδυμο στην κατάκτηση του μοναδικού πρωταθλήματος της Σαμπντόρια. Λίγα χρόνια μετά, έγραψαν ιστορία και στο Euro 2020. Οι δυο τους οδήγησαν την «σκουάντρα ατζούρα» στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Μαντσίνι ήταν ο πρώτος προπονητής της εθνικής Ιταλίας και ο Τζανλούκα Βιάλι, βοηθός του πολύ καλού του φίλου. Μία από τις σπουδαίες εικόνες εκείνου του αγώνα ήταν η αγκαλιά των δύο ανδρών που έκλαιγαν από τη χαρά τους για τη μεγάλη επιτυχία της εθνικής του ομάδας.

Ο προπονητής της Ιταλίας απέτισε φόρο τιμής στον στενό του φίλο και πρώην συμπαίκτη του Τζανλούκα Βιάλι, ο οποίος πλέον δεν βρίσκεται εν ζωή.

«Ήταν ανίσχυρος, με λίγη φωνή, αλλά πολύ διαυγής. Μιλήσαμε λίγο για όλα, με ρώτησε ακόμη και για τη συνάντηση που είχα με τους νεαρούς παίκτες στην εθνική Ιταλίας. Ήθελε να μάθει τις εξελίξεις του έργου. Ο Λούκα χαμογελούσε, κάναμε πλάκα. Του είπα ότι κέρδιζε περισσότερα από εμένα στη Σαμπντόρια, ο πρόεδρος τον πλήρωνε περισσότερα από εμένα. Λίγες μέρες μετά τον αποχαιρετισμό του Σινίσα, εγώ να χάσει άλλον έναν αδερφό, ένα αδερφάκι, όπως μου άρεσε να τον αποκαλώ.

Η συγκινητική ομιλία των Μουρίνιο και Πελεγκρίνι στα αποδυτήρια της Ρόμα για τον Βιάλι (vid)
SERIE A

11:49 - 07.01.2023

Η συγκινητική ομιλία των Μουρίνιο και Πελεγκρίνι στα αποδυτήρια της Ρόμα για τον Βιάλι (vid)

Ο Ζοσέ Μουρίνιο και ο αρχηγός, Λορέντζο Πελεγκρίνι, έβγαλαν λόγο στα αποδυτήρια της Ρόμα και συγκίνησαν με τα όσα είπαν για τον Ιταλό θρύλο του ποδοσφαίρου, Τζανλούκα Βιάλι.

Γνωριστήκαμε όταν ήμασταν 16 και δεν χωρίσαμε ποτέ. Όλο το ταξίδι μαζί. Αυτές οι δύο νύχτες στο Γουέμπλεϊ. Κάποτε κλαίγαμε από λύπη και πίκρα, πριν από πολλά χρόνια. Την άλλη φορά κλαίγαμε από χαρά, καθώς μας ένωσε η μοίρα, πριν τον θάνατό του. Ο Τζιανλούκα ήταν ο καλύτερος από εμάς, ένας ολοκληρωμένος επιθετικός, ένας τέλειος και θαρραλέος άνθρωπος.

Η συγκινητική φωτογραφία της συζύγου του Μιχαΐλοβιτς με τον Σίνισα και τον Βιάλι: «Ξέρετε πόσα παιχνίδια υπάρχουν εκεί πάνω»
SERIE A

09:57 - 07.01.2023

Η συγκινητική φωτογραφία της συζύγου του Μιχαΐλοβιτς με τον Σίνισα και τον Βιάλι: «Ξέρετε πόσα παιχνίδια υπάρχουν εκεί πάνω»

Η σύζυγος του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, Αριάνα, ανήρτησε μία συγκινητική φωτογραφία του σπουδαίου Σέρβου μαζί με τον Τζανλούκα Βιάλι, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο την Παρασκευή (06/02).

Ήλπιζα από καιρό ότι θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Σαμπντόρια. Θα είχε ανοίξει μια εξαιρετική ιστορία, όπως όταν ήταν ποδοσφαιριστής. Ήταν προνόμιο να είμαι φίλος και συμπαίκτης του στο ποδόσφαιρο και στη ζωή. Με έκανε χαρούμενο. Είχε καθοριστικό ρόλο στη νίκη του Euro. Οι παίκτες τον αγαπούσαν. Ο Τζιανλούκα είχε τη δύναμη και μας έδωσε το κουράγιο που δεν ξέραμε ότι είχαμε, το οποίο χρησιμοποιούσε για να πολεμήσει την ασθένεια, μένοντας μαζί μας μέχρι θα μπορούσε. Αποχαιρετώ έναν άλλο αδερφό, μετά τον Σίνισα. Με τις δυνάμεις του θα πάω μπροστά να του αφιερώσω κάτι σχετικό, που ονειρευόμασταν μια ζωή», ήταν τα λόγια του Μαντσίνι στην Corriere dello Sport για τον κολλητό του Βιάλι.