Συγκλονίζει παίκτης της Βαγιεκάνο: «Δεν θα με δεις να φοράω μπλούζα των 600 ευρώ όταν η μητέρα μου βγάζει 700 το μήνα»

Σέρχιο Καμέγιο - Φωτ. IMAGO

Συγκλονίζει παίκτης της Βαγιεκάνο: «Δεν θα με δεις να φοράω μπλούζα των 600 ευρώ όταν η μητέρα μου βγάζει 700 το μήνα»

Κώστας Τόπας 10:57 - 03.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:57 - 03.09.2024

Ο επιθετικός της Ράγιο Βαγιεκάνο, Σέρχιο Καμέγιο αποκαλύπτει πώς η ταπεινή του καταγωγή καθορίζει το όραμά του για τα χρήματα.

Σε έναν κόσμο ποδοσφαίρου που χαρακτηρίζεται όλο και περισσότερο από πολυτέλεια και υπερβολές, ο Σέρχιο Καμέγιο Πέρεθ, επιθετικός της Ράγιο Βαγιεκάνο, αναδεικνύεται ως μια φιγούρα που υπερασπίζεται την ταπεινότητα και τις οικογενειακές αξίες.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα ABC, ο 23χρονος παίκτης από τη Μαδρίτη εξέπληξε το κοινό μοιράζοντας βαθιές σκέψεις για τη σχέση του με το χρήμα και πώς η ανατροφή του έχει διαμορφώσει την οπτική του για τη ζωή.

Τίτλος, κριτική και τρία γκολ: Ο δύσκολος «μήνας του μέλιτος» του Εμπαπέ με τη Ρεάλ
LA LIGA

09:32 - 03.09.2024

Τίτλος, κριτική και τρία γκολ: Ο δύσκολος «μήνας του μέλιτος» του Εμπαπέ με τη Ρεάλ

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έκλεισε σχεδόν ένα μήνα ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Αν και δεν κύλησαν όλα ιδανικά στα πρώτα του βήματα, ο Γάλλος αστέρας έχει ήδη ένα τρόπαιο και τρία γκολ με τη φανέλα των Μαδριλένων.

«Δεν θα με δείτε να φοράω φανέλα των 600 ευρώ όταν η μητέρα μου κερδίζει 700 το μήνα», δήλωσε ο Σέρχιο Καμέγιο, τονίζοντας την αντίθεση ανάμεσα στην τρέχουσα πραγματικότητά του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και τις ρίζες του σε μια εργατική οικογένεια. Τα λόγια του έχουν έντονη απήχηση σε ένα περιβάλλον όπου η επιδεικτικότητα είναι συχνά ο κανόνας.

Η καταγωγή της ταπεινότητάς του

Ο επιθετικός μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου κάθε μικρή πολυτέλεια ήταν αποτέλεσμα μεγάλων θυσιών. Θυμάται με αγάπη πώς, ως παιδί, το να φάει σε ένα κινέζικο εστιατόριο μια φορά το μήνα ήταν μια ιδιαίτερη περίσταση για την οικογένειά του. «Δεν ήμασταν φτωχοί, αλλά ήμασταν πάντα πολύ ταπεινοί», σχολιάζει. Αυτή η εμπειρία ζωής έχει οδηγήσει τον επιθετικό να είναι προσεκτικός με τα οικονομικά του, προτιμώντας την απλότητα από την υπερβολή.

«Δεν έχω καν ένα ακριβό ρολόι. Δεν νομίζω ότι μπορώ να έχω αν κοιτάξω τον αδερφό μου και αυτός δεν έχει», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι η προσέγγισή του είναι ισότητα και μετριοπάθεια, αντί για υπερβολική κατανάλωση.

Ένας ποδοσφαιριστής που ήταν ξεκάθαρος ότι αν έφευγε από την Ατλέτικο ήθελε να πάει στη Ράγιο Βαγιεκάνο και αυτή η απόφαση φαίνεται να ήταν η σωστή.

«Προέρχομαι από ένα αποδυτήριο, αυτό της Ατλέτικο, όπου υπάρχουν περισσότεροι εγωισμοί, περισσότερα αστέρια και εδώ υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περάσει πολλά Είναι άνθρωποι που εκτιμούν τα πάντα πολύ περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά Μια σύγκριση που δεν θέλει να παρερμηνευτεί: «Σε έναν σύλλογο όπως η Ατλέτικο υπάρχουν παίκτες που έχουν παίξει σε τελικούς Champions League, υπάρχουν παγκόσμιοι πρωταθλητές... Άρα δεν είναι, ας πούμε, αληθινοί άνθρωποι. Αν ζω σε ένα φούσκα, ζουν σε μια κεφαλαιουχική φούσκα».

Παρά την πίεση, ο Σέρχιο Καμέγιο, παραμένει συγκεντρωμένος , έχοντας επίγνωση ότι η δουλειά του στο γήπεδο είναι αυτό που καθορίζει την καριέρα του και όχι οι πολυτέλειες που μπορεί να συγκεντρώσει έξω από αυτήν. Η στάση του αντανακλά μια ωριμότητα που είναι ασυνήθιστη στον σημερινό κόσμο του ποδοσφαίρου, που τον κάνει αναφορά όχι μόνο για τους συμπαίκτες του, αλλά και για μια νέα γενιά ποδοσφαιριστών που τον βλέπουν ως πρότυπο.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!