Συμπίπτει με το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ το ντέρμπι «αιωνίων» στο μπάσκετ

Συμπίπτει με το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ το ντέρμπι «αιωνίων» στο μπάσκετ

Κώστας Τσιακλής • 12:27 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 14.08.2024

Γνωστό έγινε το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Basket League. Το ντέρμπι «αιωνίων» μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ορίστηκε για τη Δευτέρα (30/10) και συμπίπτει με το ποδοσφαιρικό ντέρμπι, ΑΕΚ - ΠΑΟΚ.

Ο ΕΣΑΚΕ γνωστοποίησε το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Basket League. Το παιχνίδι που ξεχωρίζει από το μενού είναι φυσικά το ντέρμπι «αιωνίων» μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Οι δύο ομάδες θα τα πουν στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» και αυτή θα είναι η τρίτη φετινή αναμέτρηση τους μετά από αυτές σε Super Cup και Euroleague. Και στις δύο περιπτώσεις νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Ολυμπιακού. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το ματς θα σηματοδοτήσει και την επιστροφή του Κώστα Σλούκα στο ΣΕΦ.

Ο συγκεκριμένος αγώνας λοιπόν ορίστηκε να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (30/10) με ώρα έναρξης τις 20:15. Αυτή η εξέλιξη ίσως να προκαλεί έναν πονοκέφαλο σε τηλεθεατές και αστυνομία αφού την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί και το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο. Ο σχετικός αγώνας που θα διεξαχθεί στην «OPAP Arena» θα ξεκινήσει στις 19:30. 

Αυτό σημαίνει ότι οι οπαδοί των τριών ομάδων που εδρεύουν στην Αθήνα και τον Πειραιά θα μπορούν να συναντηθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τα οποία θα μεταφερθούν είτε στα γήπεδα είτε σε καφετέριες που θα επιλέξουν να δουν το παιχνίδι της ομάδας τους. Το ενθαρρυντικό σε όλο αυτό είναι ότι τα δύο γήπεδα βρίσκονται σε αντίθετη κατεύθυνση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πείραμα αυτό έχει ήδη δοκιμαστεί φέτος αφού Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αγωνίζονται την ίδια μέρα στους ομίλους του Europa League. Τις συγκεκριμένες ημέρες λοιπόν οι «ερυθρόλευκοι» και οι «πράσινοι» αγωνίζονται εντός έδρας και η Ένωση παίζει μακριά από την «OPAP Arena». Μοναδική διαφορά στις δύο περιπτώσεις είναι ότι τα παιχνίδια του Europa League έχουν διαφορά δύο ωρών στην έναρξη τους!