Αποκάλυψη: Συναντήθηκαν Γιοβάνοβιτς και Φορτούνης - Σε καλό κλίμα η κουβέντα

Αποκάλυψη: Συναντήθηκαν Γιοβάνοβιτς και Φορτούνης - Σε καλό κλίμα η κουβέντα

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς συναντήθηκε ήδη με τον Κώστα Φορτούνη, για να του εξηγήσει πως τον υπολογίζει στο project που δημιουργεί για την Εθνική ομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, το ενδεχόμενο ο 31χρονος μεσοεπιθετικός να ξαναφορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο είναι πλέον πιθανό!

Στο μυαλό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας, δημιουργήθηκαν πολλαπλές σκέψεις, πλάνα και ιδέες. Μία από τις πιο βασικές αφορούσε -και συνεχίζει να αφορά- τον Κώστα Φορτούνη.

Ο 62χρονος Σέρβος τεχνικός έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον 31χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και παρά το γεγονός ότι έχει δηλώσει ότι αποσύρεται από την εθνική ομάδα, ο Γιοβάνοβιτς σκοπεύει να τον μεταπείσει!

Γι' αυτό κιόλας λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επίσημη παρουσίασή του από την ομοσπονδίας ως νέος προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, προγραμμάτισε συνάντηση με τον Φορτούνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, οι δυο τους βρέθηκαν τετ-α-τετ, ανέπτυξαν με λόγια τον τρόπο που... βλέπουν τα πράγματα και προέκυψε μία κοινή οπτική, αλλά και η πιθανότητα ο ποδοσφαιριστής να μελετήσει ξανά τα δεδομένα και ενδεχομένως να αναπροσαρμόσει τις αποφάσεις του για το (άμεσο) μέλλον του με τη «γαλανόλευκη».

Ο Ιβάνοβιτς, προσπάθησε να εξηγήσει στον Φορτούνη όλα όσα βέβαια είχε πει και δημοσίως στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του. Τότε που είχε αναφέρει σε σχετική ερώτηση πως «θα ήταν χαρά μου αν ο Κώστας άλλαζε άποψη και επέστρεφε στην ομάδα».

Τώρα, είχε την ευκαιρία να του το πει κατ' ιδίαν. Του εξήγησε λοιπόν, πως αυτό που θέλει να κάνει στο γήπεδο και ο τρόπος που σκοπεύει να δημιουργήσει την εθνική ομάδα της νέας εποχής, είναι απαραίτητα τα προσόντα και τα αγωνιστικά χαρίσματα που διαθέτει ο παίκτης. Πως είναι πολύ σημαντική η παρουσία του για το συνολικό project που έχει στο κεφάλι του και άμεσα θα το μεταφέρει στο... χορτάρι.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος διαπραγματεύεται και το μέλλον του σε επίπεδο συλλογικό, μιας και ως ελεύθερος από τους «ερυθρόλευκους» προσπαθεί να κλείσει την επόμενη συμφωνία της επαγγελματικής του καριέρας, φαίνεται πως είναι σε διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης και των αποφάσεών του σχετικά με την Εθνική.

Υπάρχει μία ισχυρή αλληλοεκτίμηση ανάμεσα στους δύο και μάλιστα ο Φορτούνης, θεωρεί πως ο Ιβάνοβιτς και ως τεχνικός, αλλά και ως άνθρωπος, πληροί τα δικά του κριτήρια για να ευδοκιμήσει μία συνεργασία. Βέβαια, στη συνάντηση των δύο, ο Θεσσαλός ποδοσφαιριστής δεν έδωσε κάποια απάντηση για το μέλλον του, ούτε υποσχέθηκε την επιστροφή του.

Παρόλα αυτά, το κλίμα της συζήτησης ήταν πάρα πολύ καλό και ουσιαστικά αποτέλεσε το πρώτο από τα βήματα που θα ακολουθήσουν, ώστε ο Φορτούνης σύντομα να επανενταχθεί στην Εθνική Ελλάδας και να την ενισχύσει στους αγώνες του UEFA Nations League, που ξεκινούν τον Σεπτέμβρη και στον πολύ δυναμικό όμιλο, βρίσκονται επίσης η Αγγλία, η Ιρλανδία και η Φινλανδία.