Επίσημο: Συνεχίζει με Σαουθγκέιτ η Αγγλία
i

Ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ/©Intime

Επίσημο: Συνεχίζει με Σαουθγκέιτ η Αγγλία

Sportal newsroom 13:06 - 18.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:05 - 20.08.2024

Όπως ανακοίνωσε η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, o Γκάρεθ Σαουθγκέιτ θα παραμείνει στο «τιμόνι» της εθνικής μέχρι και το Euro 2024.

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν για τους Αγγλους όπως ακριβώς τα ήθελαν στο Μουντιάλ και σε τέτοιες περιπτώσεις αυτός που «χρεώνεται» τη μεγαλύτερη ευθύνη είναι ο προπονητής. Εντούτοις, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε να δόση ψήφο εμπιστοσύνης στον Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, με τις δύο πλευρές να αποφασίζουν να πορευτούν μαζί και στο προσεχές μέλλον.

Αρχικά, o 52χρονος τεχνικός είχε ζητήσει χρόνο για να σκεφτεί πριν πάρει την οριστική απόφασή του, με τη χθεσινή ανακοίνωση της αγγλικής FA να επισημοποιεί πάντως ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο των «τριών λιονταριών» μέχρι και το προσεχές Euro.

«Με ικανοποίηση επιβεβαιώνουμε πως ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ συνεχίζει ως τεχνικός της Αγγλίας, και θα ηγηθεί της προσπάθειας ως το Euro 2024. Ο Γκάρεθ και ο Στιβ Χόλαντ (σ.σ.: ο βοηθός του) πάντα είχαν την απόλυτη συμπαράστασή μας και ο σχεδιασμός μας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αρχίζει τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της ομοσπονδίας Μαρκ Μπούλιγχαμ.