Συστήθηκε με το «καλημέρα» ο Βέλντε, θα «ανέβει» ο Γιάρεμτσουκ

Συστήθηκε με το «καλημέρα» ο Βέλντε, θα «ανέβει» ο Γιάρεμτσουκ

Διονύσης Βερβελές 13:21 - 03.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:26 - 03.08.2024

Το ενδιαφέρον για την πρώτη των δύο με Τερνάνα, οι νέοι και ωραίοι και τα συμπεράσματα από το πρώτο φιλικό στην Ιταλία… Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει στο blog του

Κόντρα στην Τερνάνα έπαιξε ο Ολυμπιακός στην Ιταλία, δίνοντας ένα ακόμη ματς προετοιμασίας μετά από τα τέσσερα που έπαιξε στην Ολλανδία. Το σκορ δεν έχει σημασία, νίκη με 4-0, αφού αυτό που θέλει τώρα να βλέπει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του, αλλά και να μπορέσει να «δέσει» την ομάδα.

Πλέον έχουν μαζευτεί αρκετοί νέοι παίκτες στον Ολυμπιακό, αν και αυτήν τη στιγμή οι δύο δεν έχουν καταφέρει να αγωνιστούν ακόμη λόγω τραυματισμού και ο λόγος για τους Στάμενιτς, Γκαρθία. Από εκεί και πέρα όμως απέναντι στην ιταλική ομάδα έπαιξαν δύο νέοι ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους Κρίστοφερ Βέλντε, Ρόμαν Γιάρεμτσουκ οι οποίοι δεν έχουν πολλές ημέρες στον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά όμως, όπως αναμενόταν άλλωστε, ο Μεντιλίμπαρ τους συμπεριέλαβε στην αποστολή του για την Ιταλία και πραγματοποίησαν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους με την Τερνάνα.

Αμφότεροι έδειξαν ότι είναι έτοιμοι παίκτες, μάλιστα ο Γιάρεμτσουκ παρά το γεγονός πως είχε να αγωνιστεί από το Euro με την εθνική Ουκρανίας, έδειξε ότι είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Έπαιξε για 70 λεπτά, έτρεξε, ακολούθησε το πλάνο του Μεντιλίμπαρ και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε πως όταν μπορέσει και «δέσει» με τους νέους του συμπαίκτες έχει τις δυνατότητες να κάνει ωραία πράγματα μέσα στο γήπεδο. Είχε μία καλή στιγμή για να σκοράρει, ενώ έβγαλε και την ασίστ στο γκολ του Μαρτίνς.

Με λίγα λόγια, έδειξε ότι είναι καλός παίκτης και ότι ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε, έναν καλό και έτοιμο επιθετικό για να υπάρχει ανταγωνισμός στη βασική ενδεκάδα μαζί με τον Ελ Κααμπί. Έδειξε λίγο «βαρύς», αλλά αυτό είναι το μόνο εύκολο που αλλάζει, μέσα από τις προπονήσεις και τη δουλειά.

Ευχάριστο γεγονός…

Από την πλευρά του ο Βέλντε έπαιξε μόλις 20 λεπτά και μέσα σε αυτό το διάστημα πρόλαβε να χριστεί σκόρερ! Γενικότερα δεν πρόλαβε να δείξει πολλά πράγματα, αφού δεν έπαιξε αρκετά ο Ολυμπιακός από τα δεξιά όπου αγωνίστηκε, όμως ήταν εκεί που έπρεπε την κατάλληλη στιγμή.

Μάλιστα με τον τρόπο που τελείωσε τη φάση για το 0-3, έδειξε ότι έχει το γκολ και επιβεβαιώνει τα όσα έλεγαν από την πλευρά των «ερυθρόλευκων», πως είναι ένας ποδοσφαιριστής με έφεση και στο σκοράρισμα. Κάτι βέβαια που το «ομολογούσαν» και οι αριθμοί του τα προηγούμενα δύο χρόνια στη Λεχ Πόζναν. Το πιθανότερο, πάντως, είναι να δούμε τον Βέλντε για περισσότερο χρόνο στο δεύτερο φιλικό του Ολυμπιακού στην Ιταλία, κόντρα στη Ρόμα.

Ολυμπιακός: Φιλικό αυτοπεποίθησης

Ο φιλικός αγώνας που έδωσε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Τερνάνα, ήταν περισσότερο ένα ματς αυτοπεποίθησης για τη συνέχεια της προετοιμασίας. Αυτό γιατί η ιταλική ομάδα ήταν χαμηλής δυναμικότητας και αυτό φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Όταν οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τα πατήματά τους και κατάφεραν να προσπεράσουν τη ζεστή ατμόσφαιρα που επικρατούσε, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο και σημείωσαν τέσσερα γκολ. Η Τερνάνα δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Ολυμπιακού, φάνηκε αυτό, αλλά το φιλικό αυτό είχε αρκετά κέρδη για την ομάδα του Πειραιά.

Πρώτα απ' όλα μπήκαν οι νεοφερμένοι Βέλντε, Γιάρεμτσουκ και έπαιξαν καλά. Μοιράζοντας έτσι από την αρχή χαμόγελα για την επιλογή τους στο μεταγραφικό κομμάτι. Πήραν και οι παίκτες από την πλευρά τους αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας, ενώ είναι μόλις λίγες ημέρες στον Ολυμπιακό.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!