«Συζητούσαμε πάρα πολύ και...»: Η εξήγηση του Γιοβάνοβιτς για το ξέσπασμά του στο 2-0 (vid)

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

©Glomex

«Συζητούσαμε πάρα πολύ και...»: Η εξήγηση του Γιοβάνοβιτς για το ξέσπασμά του στο 2-0 (vid)

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:07 - 14.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:21 - 14.10.2024

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μιλώντας στους εκπροσώπους Τύπου μετά τη νίκη της Ελλάδας κόντρα στην Ιρλανδία εξήγησε γιατί ξέσπασε στο γκολ του Πέτρου Μάνταλου.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πανηγύρισε πιο έξαλλα από ποτέ όταν ο Πέτρος Μάνταλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Ιρλανδία, σφραγίζοντας τη νίκη για την Εθνική μας ομάδα.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το φινάλε του αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός απαντώντας σε ερώτηση για το πώς είναι ακούγεται το όνομά του από τους φιλάθλους και την εικόνα της Εθνικής αλλά και για το γιατί ξέσπασε στον πανηγυρισμό του είπε:

«Να απαντήσω πρώτα στο 2ο ερώτημα (για τον πανηγυρισμό του). Γιατί την ήθελα πάρα πολύ αυτή τη νίκη. Την ήθελα πάρα πολύ. Δύο μέρες μιλούσαμε μόνο για αυτό το παιχνίδι σε σημείο που να σκεφτόσουν ότι είναι υπερβολή και ότι βάζω πολλή πίεση στα παιδιά. Αλλά για να έχει αξία μία νίκη πρέπει να έχει συνέχεια. Όχι ήμασταν ομάδα στην Αγγλία και έπρεπε να είμαστε και σήμερα. Ναι αυτές ήταν οι συζητήσεις. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και πρέπει όταν θα σου παρουσιάζεται να είσαι έτοιμος να τις εκμεταλλευτείς. Το 2ο κομμάτι.

Η δουλειά του προπονητή είναι να είναι συνδετικός κρίκος μεταξύ των παικτών και των στόχων που έχουν. Αυτός είναι ο ρόλος του προπονητή. Εγώ είμαι εδώ για να τους βοηθήσω στους στόχους τους. Για να βάζουν άμεσους στόχους. Πιστέψτε με για όλο αυτό που ζούμε σήμερα είναι με πρωταγωνιστές τους παίκτες μου. Χαίρομαι για αυτό που βλέπω αλλά χαίρομαι πολύ περισσότερο για τους ίδιους τους παίκτες μου γιατί μέσα σε μία μικρή ποδοσφαιρική ζψή πρέπει να κάνουν τεράστια προσπάθεια για να αφήσουν το στίγμα τους όπως άφησαν παιδιά πριν από μία δεκαετία και τους σεβόμαστε. Θέλω να παρακινήσω τα παιδιά να καταλάβουν και ειδικά τα νέα παιδιά το να καταλάβουν το τι έχουν να διαχειριστούν μπροστά τους. Στο τέλος τέλος αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Αυτοί».