Τα 100 ματς του Γιοβάνοβιτς που έφεραν τον Παναθηναϊκό και πάλι σε ρόλο πρωταγωνιστή (vids)
i

©Sportal

Τα 100 ματς του Γιοβάνοβιτς που έφεραν τον Παναθηναϊκό και πάλι σε ρόλο πρωταγωνιστή (vids)

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:32 - 05.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:58 - 14.08.2024

O Iβάν Γιοβάνοβιτς συμπληρώνει απόψε (05/10) κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα εκατό ματς στον πάγκο του Παναθηναϊκού και θα ήθελε να το γιορτάσει με μία σπουδαία νίκη.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανέλαβε τα ηνία του Παναθηναϊκού τον Μάιο του 2021 και απόψε το βράδυ θα δει το όνομά του να μπαίνει σε μία αρκετά κλειστή λίστα. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν την Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League. Στόχος του «τριφυλλιού» να πάρει το «διπλό» που θα του δώσει φτερά στα πόδια ενόψει της συνέχειας μετά και την εντός έδρας νίκη επί της Βιγιαρεάλ

Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ένα ιδιαίτερο βράδυ. Ο Σέρβος κόουτς θα καθίσει για 100η φορά στον «πράσινο» πάγκο σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Σέρβος τεχνικός ετοιμάζεται να πιάσει το πρώτο μεγάλο «ορόσημό» του με τους «πράσινους». Φυσικά θα ήθελε να το συνδυάσει με μία μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη. 

Ρίχνοντας κανείς μία ματιά στο παρελθόν θα παρατηρήσει πως δεν είναι πολλοί οι προπονητές στην ιστορία του Παναθηναϊκού που έχουν πετύχει κάτι αντίστοιχο. Μετρημένοι στα δάχτυλα των δύο χεριών είναι οι τεχνικοί του «τριφυλλιού» που κατάφεραν να φτάσουν σε τριψήφιο αριθμό αγώνων στον πράσινο πάγκο, με τελευταίο τον Γιάννη Αναστασίου που σταμάτησε στα 118 ματς από τον Αύγουστο του 2013 έως τον Νοέμβριο του 2015.

Ο απολογισμός του Γιοβάνοβιτς 

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Βασίλης Δανιήλ, ο οποίος είναι και ο μόνος που έχει ξεπεράσει τους 200 αγώνες έχοντας συνολικά 201 στις έξι χρονιές που κάθισε στον πάγκο των «πράσινων». Ο Στέφαν Μπόμπεκ έχοντας καθοδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε 179 ματς κι ο Λάκης Πετρόπουλος σε 170 αγώνες συμπληρώνουν την τριάδα. 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετράει μέχρι στιγμής 99 αγώνες στον πάγκο του Παναθηναϊκού, έχοντας ως επίδοση 58 νίκες, 21 ισοπαλίες και 20 ήττες κι απολογισμό τερμάτων 144-62. Στη Super League 1 έχει 45 νίκες, 17 ισοπαλίες και 16 ήττες σε 78 αγώνες (115-47 τα γκολ). Στο Κύπελλο Ελλάδας, το οποίο κατέκτησε το 2022 με τον Παναθηναϊκό, μετράει εννιά νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα (18-4), ενώ στην Ευρώπη έχει τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες σε εννιά ματς (11-11).

Η αποθέωση κι η επιστροφή του Panathinaikos 

Ο Σέρβος κόουτς έγινε ο λόγος που ο κόσμος του Παναθηναϊκού ασχολήθηκε ξανά με το ποδόσφαιρο. Που οι φίλαθλοι του «τριφυλλιού» γεμίζουν ξανά τη Λεωφόρο αλλά και το ΟΑΚΑ. Έχει κατακτήσει στην έως τώρα θητεία του στον «πράσινο» πάγκο, αλλά με τη δουλειά του κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό των οπαδών του Παναθηναϊκού και να γίνει σύνθημα. «Γιοβάνοβιτς πόρομ πορόμ πομ πέρομ περόμ», φωνάζουν οι φίλαθλοι των «πράσινων» και αποθεώνουν τον Σέρβο κόουτς που αναγέννησε την ομάδα τους και τους έκανε ξανά να ονειρεύονται. 

Ο Παναθηναϊκός την περσινή σεζόν έτρεχε... με χίλια στην αρχή της σεζόν, έκανε τους φιλάθλους να ονειρεύονται ξανά πρωτάθλημα, αλλά είδε στο τέλος αυτής να κόβει πρώτη το νήμα του πρωταθλητή η ΑΕΚ με πέντε βαθμούς διαφορά. Φυσικά με τον Σέρβο κόουτς στο τιμόνι επέστρεψε ο Panathinaikos. Oι «πράσινοι» μετά από μία επταετία συμμετέχουν σε ευρωπαϊκό όμιλο. Για όλα αυτά και για άλλα πολλά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει πλέον ξεχωριστή θέση στην καρδιά των φιλάθλων του «τριφυλλιού».