Τα 2 συν 1 διλήμματα του Αλμέιδα για την ενδεκάδα της ΑΕΚ στις Σέρρες

Τα 2 συν 1 διλήμματα του Αλμέιδα για την ενδεκάδα της ΑΕΚ στις Σέρρες

Κώστας Τσίλης 19:16 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:16 - 24.10.2024

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για το ματς του Σαββάτου με τον Πανσερραϊκό και ο Αλμέιδα καλείται να πάρει και πάλι, δύσκολες αποφάσεις για την ενδεκάδα

Είναι αλήθεια πως τα... απόνερα του ματς με τον ΠΑΟΚ και κυρίως όσα έγιναν από τον Λουτσέσκου, τράβηξαν αρκετά την προσοχή της ΑΕΚ όλες αυτές τις μέρες. Μόνο που το Σάββατο υπάρχει η δοκιμασία με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες, που έχει μεγάλη σημασία. Και ο Ματίας Αλμέιδα θέλει απόλυτη προσήλωση σ' αυτό το ματς

Η ΑΕΚ ψάχνει την ισορροπία της, σ' ένα ποδοσφαιρικά ανισόρροπο περιβάλλον
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

11:15 - 23.10.2024

Η ΑΕΚ ψάχνει την ισορροπία της, σ' ένα ποδοσφαιρικά ανισόρροπο περιβάλλον

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για την έτσι κι αλλιώς δύσκολη προσπάθεια του Αλμέιδα να βρει τον πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό σχηματισμό, μέσα σε περιβάλλον περίεργων σφυριγμάτων από τους διαιτητές και ακόμα πιο περίεργων ερμηνειών από τον αρχιδιαιτητή

Όλα δείχνουν πως και πάλι ο Αργεντινός τεχνικός θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα "κλειδώσει" στην τελευταία προπόνηση. Το σίγουρο είναι πως ο Αλμέιδα έχει ξανά διλήμματα ως προς την βασική ενδεκάδα και για το ματς στις Σέρρες. Ένα παιχνίδι που είναι διαφορετικό σε σχέση μ' αυτό με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή.

Το πρώτο και βασικό δίλημμα, είναι αν θα διατηρήσει το σχήμα με τους δυο επιθετικούς. Σχήμα πάντως, που δεν δούλεψε όπως ακριβώς θα ήθελε ο Αλμέιδα στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη μεριά, αφενός θέλει τον χρόνο του για να βρει την εφαρμογή του, αφετέρου δίνει την ευκαιρία στον Αργεντινό τεχνικό να έχει και τον Πιερό και τον Γκαρσία στην ενδεκάδα.

Αν πάντως ο Αλμέιδα αποφασίσει να επιστρέψει στον σχηματισμό με τον έναν φορ, θα πρέπει να κρατήσει έναν εκ των δυο στον πάγκο. Με τον φορμαρισμένο και σκόρερ με τον ΠΑΟΚ, Πιερό, να έχει προβάδισμα για να μπει στην ενδεκάδα. Και βεβαίως σ' αυτή την εκδοχή, θα πρέπει να αποφασίσει ο Αλμέιδα για την επιλογή πίσω από τον φορ. Με τον Λαμέλα αλλά και τον Πινέδα να διεκδικούν την θέση.

Κάπως έτσι άλλωστε, φτάνουμε και στο δεύτερο δίλημμα που θα προκύψει έτσι κι αλλιώς στον Αλμέιδα. Αν παίξει μ' έναν φορ, θα αφορά τον παίκτη που θα πάρει τον ελεύθερο ρόλο ακριβώς από πίσω. Και αν παίξει με δυο φορ, ο Αργεντινός τεχνικός θα κληθεί να αποφασίσει εαν θα διατηρήσει τον Περέιρα στα χαφ ή θα τον αντικαταστήσει με τον Πινέδα.

Αυτά τα δυο είναι τα βασικά διλήμματα για τον Αλμέιδα, αλλά ενδεχομένως να προκύψει και ένα τρίτο. Ο Ελίασον δεν αγωνίστηκε λόγω αδιαθεσίας στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Αν είναι καλά, θα επιστρέψει στο δεξί άκρο της επίθεσης στο παιχνίδι στις Σέρρες. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Αλμέιδα θα πρέπει και πάλι να κάνει επιλογή για τον ακραίο επιθετικό του, ανάμεσα σε Λαμέλα ή Άμραμπατ κυρίως.