Τα διλήμματα του Αλμέιδα αυτή την φορά, θα είναι μόνο στα χαφ και την επίθεση
i

Σίμος Μήτογλου και Νταμιάν Σιμάνσκι/©intime

Τα διλήμματα του Αλμέιδα αυτή την φορά, θα είναι μόνο στα χαφ και την επίθεση

Κώστας Τσίλης 08:39 - 24.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:16 - 14.08.2024

Δύσκολα ο Αλμέιδα θα έχει... επιστροφές σε επιλογές για το κέντρο της άμυνας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όμως αυτό που επέλεξε για τα στόπερ στο Μπράιτον, του δίνει σιγουριά

Με τα δεδομένα που έχει στα χέρια του Ματίας Αλμέιδα, μοιάζει δύσκολο να προστεθούν επιπλέον επιλογές για το κέντρο της άμυνας, για το αυριανό ντέρμπι της ΑΕΚ στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει φυσικά και η σημερινή τελευταία προπόνηση, που μπορεί να φέρει ανατροπές. Όμως δεν είναι πολλές οι πιθανότητες κάτι να αλλάξει τόσο δραστικά με τον Μουκουντί και πολύ περισσότερο με τον Βίντα. Πριν από το ματς με την Μπράιτον, σε ανάλογη κατάσταση, ο Αλμέιδα είχε δίλημμα για τον "παρτενέρ" του Σίμου Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας. Τώρα δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. 

Παραμένουν αμφίβολοι για το ντέρμπι με Παναθηναϊκό, Βίντα, Μουκουντί αλλά και Χατζισαφί
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:42 - 23.09.2023

Παραμένουν αμφίβολοι για το ντέρμπι με Παναθηναϊκό, Βίντα, Μουκουντί αλλά και Χατζισαφί

Δεν προπονήθηκαν ούτε σήμερα στα Σπάτα ο Βίντα, ο Μουκουντί και ο Χατζισαφί και επομένως λιγόστεψαν οι πιθανότητες να προλάβουν το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό

Η επιλογή του Νταμιάν Σιμάνσκι, αποδείχθηκε στο Amex Stadium απόλυτα επιτυχημένη. Ο Πολωνός χαφ ως κεντρικός αμυντικός έκανε ένα εξαιρετικά μεστό παιχνίδι. Το ίδιο και ο Μήτογλου. Και οι δυο τους, παρότι επί της ουσίας έπαιξαν πρώτη φορά μαζί ως δίδυμο στα στόπερ, έδειχναν να έχουν "δέσιμο" και καλή επικοινωνία μέσα στο γήπεδο. Μάλιστα πολλές φορές ο ένας κάλυψε τον άλλον με μεγάλη επιτυχία. Κάτι που σημαίνει πως αν μετά και την τελευταία προπόνηση, δεν αλλάξει κάτι με τον Μουκουντί και τον Βίντα, τότε ο Αλμέιδα θα κάνει και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, την ίδια επιλογή που έκανε στο κέντρο της άμυνας για το ματς με την Μπράιτον. 

Αυτή την φορά, τα διλήμματα του Αργεντινού τεχνικού δεν θα είναι στο κέντρο της άμυνας, αλλά στα χαφ και στην επιθετική γραμμή. Εκεί ο Αλμέιδα όχι μόνο έχει όλες τις επιλογές διαθέσιμες. Θα ήθελε και να φρεσκάρει όσο μπορεί τα πόδια στην βασική ενδεκάδα, μετά το απαιτητικό παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης στο Μπράιτον. Μάλιστα ο Αργεντινός τεχνικός δεδομένα θα βάλει στο τραπέζι για να πάρει αποφάσεις, διλήμματα και για τις δυο θέσεις των χαφ, αλλά και για τις τέσσερις στην μεσοεπιθετική και επιθετική γραμμή της ΑΕΚ.