Τα highlights του Αργεντινή - Γαλλία
i

Μέσι και Τουράμ / © Intime

Τα highlights του Αργεντινή - Γαλλία

Sportal newsroom 20:36 - 18.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:04 - 20.08.2024

Η Αργεντινή στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου, νικώντας σε έναν ανεπανάληπτο τελικό την Γαλλία μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.

Απαγορευμένο για... καρδιακούς ήταν το παιχνίδι ανάμεσα σε Αργεντινή και τη Γαλλία, όσον αφορά τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ. Σε έναν ανεπανάληπτο τελικό, η «Αλμπισελέστε» κατάφερε να πάρει τη νίκη στη διαδικασία των πέναλτι, παρά το γεγονός πως βρέθηκε μπροστά στο σκορ με δύο τέρματα.

Το σκορ άνοιξε στο 24ο λεπτό ο Λιονέλ Μέσι από τα 11 μέτρα, ενώ στο 36ο λεπτό ο Ντι Μαρία έδωσε προβάδισμα κατάκτησης. Αυτό που δεν υπολόγισαν είναι πως υπάρχει ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος με μία εκτέλεση και ένα υποδειγματικό σουτ κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά να φέρει το ματς στα ίσα και να το οδηγήσει στην παράταση.

Εκεί τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο ανατρεπτικά αφού ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε ξανά και έκανε τους οπαδούς της ομάδας του να πιστέψουν στην κατάκτηση του τροπαίου. Ωστόσο η απερίσκεπτη ενέργεια του Μοντιέλ έφερε ξανά τον Εμπαπέ στη λευκή βούλα και εκείνος έστειλε το ματς στη «ρωσική ρουλέτα».

Στα πέναλτι οι Κομάν και Τσουαμενί ήταν οι μοιραίοι για την πατρίδα τους, αστοχώντας απέναντι από τον Εμιλιάνο Μαρτίνεζ. Αντιθέτως, ο Μέσι και οι συμπαίκτες του ήταν εύστοχοι σε κάθε εκτέλεση, χαρίζοντας την ευτυχία στον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες.