Ο Σιδηρόπουλος δώρισε την αμοιβή που θα έπαιρνε στο φιλικό Γερμανίας-Ουκρανίας

Τάσος Σιδηρόπουλος

i

Τάσος Σιδηρόπουλος/©Intime

Ο Σιδηρόπουλος δώρισε την αμοιβή που θα έπαιρνε στο φιλικό Γερμανίας-Ουκρανίας

Κώστας Τσιακλής • 10:56 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:36 - 14.08.2024

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος θέλησε να βοηθήσει οικονομικά τον ουκρανικό λαό και έτσι δώρισε την αμοιβή που θα έπαιρνε από το φιλικό Γερμανίας-Ουκρανίας.

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος είχε την ευθύνη της φιλικής αναμέτρησης της Γερμανίας με την Ουκρανία και ο Έλληνας διαιτητής επέλεξε να δωρίσει την αμοιβή του στον ουκρανικό λαό. Το ίδιο έπραξαν επίσης οι Ιωάννης Παπαδόπουλος, Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος και Σπυρίδωνας Ζαμπαλάς.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 1.5 χρόνο και φαίνεται να μην έχει τελειωμό αυτός ο εφιάλτης. Για τις συνθήκες που επικρατούν μίλησε πιο αναλυτικά και ο αριστερός μπακ της Άρσεναλ, Ολεκσάνταρ Ζιντσένκο.

Η Γερμανία θέλησε να βοηθήσει οικονομικά τους Ουκρανούς και διοργάνωσε φιλικό με την Εθνική τους ομάδα, με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να είναι ο διαιτητής του αγώνα. Όλα τα έσοδα της αναμέτρησης θα πήγαιναν στον ουκρανικό λαό και ο Έλληνας ρέφερι επέλεξε να ακολουθήσει και αυτός το συγκεκριμένο δρόμο δωρίζοντας την αμοιβή του.

Πέραν του Σιδηρόπουλου σε αυτή την οικονομική βοήθεια συνέβαλαν επίσης ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (4ος διαιτητής), ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (VAR), ο Σπυρίδωνας Ζαμπαλάς (VAR) και οι Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ και Χασάν Κούλα. Όπως αναφέρεται από τη γερμανική ομοσπονδία η αμοιβή των διαιτητών ανέρχεται σχεδόν στις 4.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το παιχνίδι νούμερο 1.000 της Εθνικής Γερμανίας. Για την ιστορία ο αγώνας διεξήχθη στη Βρέμη, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν γκολ και θέαμα αφού ήρθαν ισόπαλες 3-3. Τα «πάντσερ» προηγήθηκαν στο 6’ με τον Νίκλας Φούλκρουγκ ενώ η Ουκρανία ισοφάρισε στο 18’ με το διαγώνιο σουτ του Βίκτορ Τσιγκάγκοφ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Αντόνιο Ρούντιγκερ στάθηκε πολύ άτυχος αφού η μπάλα κατέληξε μέσω αυτού στα δίχτυα της ομάδας του ενώ στο 56’ ο Τσιγκάγκοφ «χτύπησε» ξανά για το 1-3 των Ουκρανών. Η Γερμανία αντέδρασε και μείωσε με τον Κάι Χάβερτζ στο 83’. Ο Κίμιχ ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

Η διοργανώτρια του Euro 2024 θα δώσει ακόμα δύο φιλικά τον Ιούνιο με Πολωνία (16/06) και Κολομβία (20/06) ενώ η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει τη Βόρειο Μακεδονία (16/09) και τη Μάλτα (19/09) στα προκριματικά της διοργάνωσης.