Τέλες για Κριστιάνο: «Οι παίκτες φοβόντουσαν να φάνε γλυκό, τα τραπέζια είχαν γεμίσει πρωτεΐνες»

Άλεξ Τέλες - Κριστιάνο Ρονάλντο - Φωτ. IMAGO

Τέλες για Κριστιάνο: «Οι παίκτες φοβόντουσαν να φάνε γλυκό, τα τραπέζια είχαν γεμίσει πρωτεΐνες»

Κώστας Τόπας 14:56 - 16.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:56 - 16.09.2024

Ο άλλοτε συμπαίκτης του Κριστιάνο Ρονάλντο, Άλεξ Τέλες αποθέωσε τον Πορτογάλο αστέρα της Αλ Νασρ, τονίζοντας ότι αποτελεί παράδειγμα προς όλους.

Μετά από τρία χρόνια συμβίωσης με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, πρώτα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μετά στην Αλ Νασρ, ο Άλεξ Τέλες πήγε στη Βραζιλία για να εκπροσωπήσει την Μποταφόγκο.

Ο 31χρονος Βραζιλιάνος μπακ θυμήθηκε πώς ήταν η καθημερινή ζωή με τον Πορτογάλο αστέρα. Σε συνέντευξή του στην «Globoesporte», ο Τέγιες εξηγεί ότι το CR7 είναι παράδειγμα, ειδικά όσον αφορά το φαγητό.

«Είναι εξαιρετικός, του αρέσουν πολύ οι Βραζιλιάνοι. Όταν λείπουμε, οι ξένοι τείνουν να είναι πιο κοντά ο ένας στον άλλον και αυτός, ίσως επειδή είναι Πορτογάλος, είναι πολύ κοντά με τους Βραζιλιάνους. Καταλήγουμε να έχουμε πολλές επαφές. 

Για μένα ήταν φυσικό να είμαι μαζί του κάθε μέρα, να μιλάμε, να γελάμε, να αστειευόμαστε. Ήταν προνόμιο να μοιράζομαι τρία χρόνια στα αποδυτήρια με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, να βλέπω τι κάνει σε καθημερινή βάση. Είναι παράδειγμα, είναι πολύ επαγγελματία».

Ο Τέγιες θυμάται επίσης ότι μίλησε με τον ίδιο, πριν μετακομίσει στην Αλ Νασρ. «Με διευκόλυνε να πάω, με πήρε τηλέφωνο από πριν και μου είπε «έλα εδώ, να το απολαύσουμε εδώ, η χώρα ανοίγει στο ποδόσφαιρο, έρχονται αυτά κι αυτά. Πρόσκληση από τον ίδιο, με αυτόν τον τρόπο, δεν υπάρχει τρόπος να αρνηθείς... Ήταν εύκολο».

Οσον αφορά την διατροφή του Κριστιάνο, ο Τέλες τόνισε: «Έχει το δικό του γεύμα, το φαγητό είναι διαφορετικό από της υπόλοιπης ομάδας. Είναι φτιαγμένο ειδικά γι' αυτόν και μόλις καθίσουμε έρχεται κατευθείαν ο διατροφολόγος με το πιάτο του. Τι τρώει; Φυσιολογικά πράγματα, σολομό, κινόα, αβοκάντο. Μετά παρακολουθεί τα πιάτα των άλλων παικτών, κάνοντας πλάκα. Στην αρχή τα παιδιά φοβόντουσαν να πάνε για γλυκό, ξέρουμε ότι είναι σε φόρμα, πως του αρέσει να φροντίζει τον εαυτό του και σε όλους αρέσει να ακολουθούν καλά παραδείγματα.

Τρώει μια πρωτεΐνη μετά το μεσημεριανό γεύμα, μετά από 15 μέρες υπήρχαν περίπου 20 πρωτεΐνες στο τραπέζι. Όλοι ζήτησαν από τον διατροφολόγο για να δουν αν υπήρχε κάποια μαγεία σ' αυτές", δήλωσε και συνέχισε αναφέροντας ότι μίλησε μαζί του πριν πάει στην Αλ Νασρ.