Ορίστηκε από την UEFA ο διαιτητής με επεισοδιακό παρελθόν στην Ελλάδα που θα σφυρίξει τον τελικό Europa Conference League Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

Ορίστηκε από την UEFA ο διαιτητής με επεισοδιακό παρελθόν στην Ελλάδα που θα σφυρίξει τον τελικό Europa Conference League Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

Γιώργος Σακελλαρίου 17:30 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:32 - 29.05.2024

Η UEFA όρισε τον Πορτογάλο ρέφερι Αρτούρ Σοάρες Ντίας στον τελικό του Europa Conference League Ολυμπιακός - Φιορεντίνα.

Ο Αρτούρ Σοάρες Ντίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου 1979 ορίστηκε από την UEFA να σφυρίξει τον τελικό του Europa Conference League ΟλυμπιακόςΦιορεντίνα.

Ο Πορτογάλος διαιτητής είναι διεθνής της FIFA από το 2010 και ανήκει στην κατηγορία elite διαιτητών της UEFA.

Είναι γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους και στο παρελθόν έχει σφυρίξει μεταξύ άλλων των ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚΆρης, όπου αναφέρθηκε στην έκθεσή του σε επεισόδιο με τον ηγέτη της Ένωσης Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο Ντίας θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Πάουλο Σοάρες και Πέντρο Ριμπέιρο. Τέταρτος θα είναι ο Σουηδός Γκλεν Νίμπεργκ και αναπληρωτής τέταρτος ο Σουηδός Μάχμποντ Μπεϊγκι.

Στο VAR θα είναι ο Πορτογάλος Τιάγκο Μαρτίνς με βοηθό τον Γερμανό Κρίστιαν Ντίνγκερτ, ενώ υποστήριξη στο VAR θα είναι ο Μάρκο Φριτς, επίσης από τη Γερμανία.

Η UEFA όρισε φυσικά και τους διαιτητές για τους τελικούς ανδρών και γυναικών στο Champions League, αλλά και για τον τελικό του Europa League ανάμεσα σε Αταλάντα και Λεβερκούζεν. Ο Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς θα παίξει στον τελικό Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης η Αγγλίδα Ρεμπέκα Ουέλς στον τελικό του Champions League γυναικών Μπαρτσελόνα - Λυών, ενώ ο Ρουμάνος Ιστβάν Κόβακς θα σφυρίξει το ματς της Αταλάντα με τη Λεβερκούζεν στον τελικό του Europa League.

Ο Αρτούρ Σοάρες Ντίας να θυμίσουμε ότι την περασμένη σεζόν στην Ελλάδα έπαιξε τον κρίσιμο αγώνα πρωταθλήματος στη Λεωφόρο για τα playoffs Παναθηναϊκός - ΑΕΚ που ήρθε ισόπαλος 0-0.

Η πρώτη εμπειρία του Αρτούρ Σοάρες Ντίας στην Ελλάδα, λοιπόν, είχε προκαλέσει θόρυβο.

Ο Πορτογάλος ρέφερι είχε σφυρίξει το πρώτο ματς στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας 2019-20 ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη στο ΟΑΚΑ στις 4 Μαρτίου 2020.

Υπόθεση «ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης 2010»: Τι πραγματικά έγινε με το ευρωπαϊκό ματς της Ένωσης στο γήπεδο του Ολυμπιακού και το «σκάψιμο» στη Νέα Σμύρνη (vids+gallery)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:59 - 11.05.2024

Υπόθεση «ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης 2010»: Τι πραγματικά έγινε με το ευρωπαϊκό ματς της Ένωσης στο γήπεδο του Ολυμπιακού και το «σκάψιμο» στη Νέα Σμύρνη (vids+gallery)

Η ΑΕΚ έπαιξε το 2010 τη ρεβάνς με τη Νταντί Γιουνάιτεντ στο «Γ. Καραϊσκάκης» χωρίς να έχει οπαδούς. Αιτία οι καταστροφές που προκλήθηκαν στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης, ώστε να μην φιλοξενηθεί εκεί η Ένωση.

Στο ημίχρονο του αγώνα οι δυο ισχυροί άνδρες των ομάδων, Δημήτρης Μελισσανίδης και Θόδωρος Καρυπίδης, είχαν έντονο επεισόδιο στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού Σταδίου με αποτέλεσμα οι Πορτογάλοι διαιτητές του ματς, Αρτούρ Ριμπέιρο Σοάρες Ντίας και οι βοηθοί τους, Ρουί Λιζίνιο και Πάουλο Σοάρες, να παραμείνουν κλειδωμένοι στα αποδυτήρια για 25 λεπτά. Τόσο διήρκησε και η καθυστέρηση έναρξης του δευτέρου ημιχρόνου.

Στην έκθεση του παρατηρητή του ημιτελικού ΑΕΚ - Άρης αναφέρθηκε ότι φίλαθλος της Ένωσης έπιασε από τα γεννητικά όργανα τον Πορτογάλο βοηθό στο ημίχρονο, καθώς και ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης χαστούκισε τον Θόδωρο Καρυπίδη.

«Ήρθε κάποιος από τη μία ομάδα δίπλα στον έναν βοηθό μου και τον άρπαξε τα γεννητικά του όργανα, ήταν κάτι ντροπιαστικό! Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο! Ήταν μία ασυνήθιστη επίθεση. Δεν μπορούσα να το πιστέψω», είχε δηλώσει μετά το ματς μιλώντας σε ΜΜΕ της Πορτογαλίας ο Αρτούρ Σοάρες Ντίας.

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για το ποια παιχνίδια του αρέσουν να παίζει είχε είπε: «Τα ντέρμπι, τα παιχνίδια που έχουν ένταση».

Να αναφέρουμε πως η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε με οκτώ μήνες αποκλεισμό από τα γήπεδα τον Δημήτρη Μελισσανίδη για όσα έγιναν στο ματς, επέβαλε πρόστιμο 68.000 ευρώ στην ΠΑΕ και ποινή δύο αγωνιστικών χωρίς θεατές.

Η ΑΕΚ είχε επικρατήσει με 2-1 του Άρη σε εκείνον τον επεισοδιακό ημιτελικό χάρη στα γκολ των Βράνιες και Μάνταλου. Στη ρεβάνς ύστερα από μία συναρπαστική αναμέτρηση που κρίθηκε στην παράταση μετά το το 2-2 στο «Κλ. Βικελίδης», η «Ένωση» σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου αγώνα, πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου για πέμπτη σερί χρονιά.

Στον τελικό που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 1-0 και φυσικά το Κύπελλο κόντρα στους «κιτρινόμαυρους».