Στην αντεπίθεση ο Τεν Χαχ: «Δημιουργείτε θόρυβο με τα ψέματα και τα παραμύθια σας»

Ο Έρικ Τεν Χαχ

i

PrtScr

Στην αντεπίθεση ο Τεν Χαχ: «Δημιουργείτε θόρυβο με τα ψέματα και τα παραμύθια σας»

Κώστας Τόπας 08:43 - 19.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:43 - 19.10.2024

Ο Έρικ Τεν Χαχ υπερασπίστηκε τον εαυτό του για την κριτική που του ασκείται, πέρασε στην αντεπίθεση και εξαπέλυσε πυρά εναντίον του Τύπου.

Ο Έρικ Τεν Χαχ βρίσκεται σε τρενάκι του λούνα παρκ από τότε που ανέλαβε τα ηνία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ολλανδός προπονητής ζει με συνεχή αβεβαιότητα στους «κόκκινους διαβόλους». Μία κατάσταση στην οποία ζει και ο σύλλογος από τότε που ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έφυγε από τον πάγκο του «Ολντ Τράφορντ» το 2013.

Στην πραγματικότητα, ο πρώην τεχνικός του Άγιαξ, έχει βρεθεί σε τεντωμένο σχοινί σε αρκετές περιπτώσεις λόγω κακών αποτελεσμάτων. Την Παρασκευή (18/10), εκμεταλλευόμενος τη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα πρωταθλήματος με την Μπρέντφορντ, υπέδειξε τον Τύπο ως τον ένοχο της κατάστασής του.

Γκουαρδιόλα συγκινημένος με την αποχώρηση του Μπεγκιριστάιν: «Ένα κομμάτι μου φεύγει. Φεύγει ένας φίλος...»
PREMIER LEAGUE

08:25 - 19.10.2024

Γκουαρδιόλα συγκινημένος με την αποχώρηση του Μπεγκιριστάιν: «Ένα κομμάτι μου φεύγει. Φεύγει ένας φίλος...»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μίλησε στα Μέσα για την αποχώρηση του αθλητικού διευθυντή στο τέλος της σεζόν, την ανακοίνωση του Τούχελ ως προπονητή της Αγγλίας αλλά και για το μέλλον του στη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι φήμες για την απόλυσή του ήταν συνεχείς κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων μηνών της σεζόν. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ολοκλήρωσαν το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της ομάδας, ξεπερνώντας το ξεκίνημα της περασμένης σεζόν, δεχόμενη συντριβές από τη Λίβερπουλ και την Τότεναμ εντός έδρας και χωρίς νίκη στο Europa League. Παρ' όλα αυτά, ο Τεν Χαχ επέκρινε τα Μέσα ενημέρωσης υποστηρίζοντας ότι οι φήμες για την απόλυσή του είναι «θόρυβος που δημιουργήθηκε από τον Τύπο» μέσω «ψεμάτων».

«Μόνο εσείς δημιουργείτε τον θόρυβο», είπε ο προπονητής σε συνέντευξη Τύπου. «Δημιουργείτε τις ιστορίες σας, τα παραμύθια σας και λέτε ψέματα», συνέχισε. «Οι δημοσιογράφοι δεν με πιστεύουν. Φυσικά είμαστε δυσαρεστημένοι με τη θέση στην οποία βρισκόμαστε, αλλά εσωτερικά υπάρχει ηρεμία. Εμμένουμε στο πλάνο και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα στεφθεί με επιτυχία», πρόσθεσε ο Ολλανδός.

Κρίσιμη κατάσταση

Όπως αναφέρει ο αγγλικός Τύπος, ο Τεν Χαχ ήταν στα πρόθυρα να χάσει τη θέση του στην τελική ευθεία της περασμένης σεζόν. Ωστόσο, η νίκη του στον τελικό του FA Cup εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρδιόλα τον έσωσε από την απόλυση και ανταμείφθηκε με ανανέωση μέχρι το 2026.

Η αλλαγή πορείας και νοοτροπίας που σκόπευε το διοικητικό συμβούλιο με αυτή την ανανέωση δεν είχε αποτέλεσμα, αφού ο Τεν Χαχ είναι ήδη το φαβορί για να απολυθεί από την τεχνική ηγεσία των «κόκκινων διαβόλων».

Αυτή τη στιγμή, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι 14η στη βαθμολογία με οκτώ βαθμούς και πιο κοντά στον υποβιβασμό παρά στο Champions League.