Τεν Χαχ για Πελίστρι: «Θα πάρει την ευκαιρία του στον Παναθηναϊκό»

Ο Φακούντο Πελίστρι

i

© Intime

Τεν Χαχ για Πελίστρι: «Θα πάρει την ευκαιρία του στον Παναθηναϊκό»

Sportal newsroom 19:04 - 22.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:11 - 22.08.2024

Δηλώσεις σχετικά με τη μεταγραφή του Φακούντο Πελίστρι στον Παναθηναϊκό παραχώρησε ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαχ.

Ο Φακούντο Πελίστρι φοράει και επίσημα τα πράσινα, αφού την Τετάρτη (21/8) ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτησή του. Το «τριφύλλι» απέκτησε τον επιθετικό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φτάνοντας σε συμφωνία με τον σύλλογο της Premier League. Στην περίπτωσή του αναφέρθηκε και ο προπονητής των «Κόκκινων Διαβόλων», Έρικ Τεν Χαχ, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον παίκτη.

«Είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης, τα πήγε πολύ καλά πέρυσι. Αλλά υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Κοιτάμε τι χρειαζόμαστε ως ομάδα και αυτή τη στιγμή είχαμε πολλούς παίκτες να χρησιμοποιήσουμε στις συγκεκριμένες θέσεις. Δεν είχε προοπτική σε εμάς, αλλά έχει υψηλές δυνατότητες. Χρειάζεται παιχνίδια για να βελτιωθεί και να προχωρήσει. Θα πάρει την ευκαιρία του στον Παναθηναϊκό», ανέφερε συγκεκριμένα ο Έρικ Τεν Χαχ.

Η ανάλυση του mega deal για τον Φακούντο Πελίστρι

Μετά από δύο μήνες μεταγραφικής σύνδεσης του 23χρονου Ουρουγουανού εξτρέμ με το «τριφύλλι», βγήκε λευκός καπνός με τον ίδιο και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ... Με συνέπεια ο Πελίστρι να βρίσκεται στη Λανς και να είναι έτοιμος, έστω για μία συμμετοχή 15-20 λεπτών στον πρώτο αγώνα playoffs του Conference League στο «Σταντ Μπολάρ Ντελελίς».

Φουλάρει για Ιωαννίδη η Σπόρτινγκ και ο Αμορίμ έριξε το σύνθημα: «Θα περιμένουμε μέχρι τέλους για την πρώτη επιλογή»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:28 - 22.08.2024

Φουλάρει για Ιωαννίδη η Σπόρτινγκ και ο Αμορίμ έριξε το σύνθημα: «Θα περιμένουμε μέχρι τέλους για την πρώτη επιλογή»

Ο τεχνικός της Σπόρτινγκ Ρούμπεν Αμορίμ αναφέρθηκε στην επιθυμία του να έρθει στην ομάδα ο διεθνής φορ του Παναθηναϊκού Φώτης Ιωαννίδης.

Από τους «πράσινους» δεν έχουν βγει, επισήμως ή ανεπισήμως, τα δεδομένα της συμφωνίας. Οπότε ό,τι ακολουθεί αποτελεί προϊόν ρεπορτάζ και δημοσιευμάτων από το εξωτερικό. Η αμοιβή του, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θα είναι 1,5 με 1,6 εκατ. ευρώ δίχως τα μπόνους. Μία αύξηση σημαντική στα χρήματά του από το 1,1 εκατ. που είχε λαμβάνει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο Ιταλός δημοσιογράφος που αποκάλυψε τα τελευταία επίπεδα του mega deal, γνωστοποίησε ορισμένες λεπτομέρειες που δείχνουν πολλά... Πρώτον, ότι το κλαμπ της Premier League εξακολουθεί να υπολογίζει τον Ουρουγουανό και να τον αντιμετωπίζει ως asset. Παρά τους προηγούμενους σερί δανεισμούς, παρά την πώληση του 55% των δικαιωμάτων του στον Παναθηναϊκό. Για αυτά, το Τριφύλλι έδωσε 6 εκατ. ευρώ συν 2 εκατ. μπόνους (που μπορεί να αφορούν συμμετοχές, γκολ, ασίστ).

Το buy out option, που αποκάλυψε ο Ρομάνο, έως το 2027 δείχνει την πολυπλοκότητα της συμφωνίας, αρχικά. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ήθελε να διακόψει οποιαδήποτε (εργασιακή) σχέση με τον Πελίστρι. Έως το 2027 έχει τον πρώτο λόγο για την επαναγορά του. Το ύψος αυτής της ρήτρας δεν είναι γνωστό, αλλά προσδιορίζεται σύμφωνα με πληροφορίες στο 55% της αρχικής αξίας που οι Άγγλοι εκτίμησαν τον παίκτη (18 εκατ. ευρώ). Άρα, σε αυτή την περίπτωση, ο Παναθηναϊκός θα λάβει 10 εκατ., αν η Γιουνάιτεντ ενδιαφερθεί και προχωρήσει στην ενεργοποίηση του buy out option έως το 2027.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Το ποσοστό μεταπώλησης, αν ο Παναθηναϊκός αποφασίσει να τον πουλήσει αλλού νωρίτερα (και πάντα σε αρχική συνεννόηση με τη Μάντσεστερ) ορίστηκε στο 45%. Πρόκειται για μία δαιδαλώδη συμφωνία, η οποία κρίνεται επικερδής για όλες τις πλευρές. Με δικλείδες ασφαλείας, ώστε να προστατευτεί η επένδυση των εμπλεκομένων, έχοντας αμφότερες λαμβάνειν αν ο 23χρονος εξτρέμ κάνει τη διαφορά στο Τριφύλλι. Ενώ, φυσικά, στον ίδιο μετράει πολύ η αύξηση ετήσιων αποδοχών από το 1,1 εκατ. στο 1,5 με 1,6 εκατ. δίχως τα προσωπικά μπόνους. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο...