Πυρά Τεν Χαχ σε Ράσφορντ: «Οταν καταφέρει να γίνει επαγγελματίας, θα παίξει»

Ο Έρικ Τεν Χαχ με τον Μάρκους Ράσφορντ - Φωτ. IMAGO

Πυρά Τεν Χαχ σε Ράσφορντ: «Οταν καταφέρει να γίνει επαγγελματίας, θα παίξει»

Κώστας Τόπας 12:08 - 21.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:10 - 21.09.2024

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαχ αναγνώρισε ότι ο Μάρκους Ράσφορντ έχει προσωπικά προβλήματα που επηρεάζουν την απόδοσή του στον αγωνιστικό χώρο.

Τα προβλήματα στην πορεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι εμφανή και τη φετινή σεζόν. Από την τεχνική ηγεσία μέχρι τους ίδιους τους παίκτες, όλα μοιάζουν να κρέμονται από μια κλωστή. Αυτός που συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο από τους οπαδούς των «κόκκινων διαβόλων» είναι ο Έρικ Τεν Χαχ, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να μπει ακόμα στις καρδιές των φίλων της ομάδας.

Ωστόσο, οι οπαδοί έχουν έναν άλλο στόχο για να ρίξουν τα βελάκια τους και αυτός δεν είναι άλλος από τον Μάρκους Ράσφορντ. Ο Άγγλος επιθετικός κλήθηκε να είναι ο μεγάλος ηγέτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτά τα χρόνια, αλλά η απόδοση του δεν του το έχει επιτρέψει.

Υπήρξε μια σεζόν που έλαμψε όπως αναμενόταν από αυτόν, αποτελώντας την επιθετική αναφορά των «κόκκινων διαβόλων» και με πολύ καλά νούμερα, αλλά όπως συμβαίνει συνήθως στον Άγγλο επιθετικό, αυτή η στιγμή έμπνευσης κράτησε μόλις λίγους μήνες. Η περσινή σεζόν ήταν σκέτη καταστροφή για τον Ράσφορντ. Μπόρεσε να πετύχει μόνο οκτώ τέρματα γκολ, με αποτέλεσμα να μείνει κι εκτός κλήσεων του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για το Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ξεκίνησε λίγο καλύτερα φέτος και ο προπονητής του βρήκε την ευκαιρία να του δώσει επαίνους... και χλευασμούς. «Όταν ο τρόπος ζωής σου δεν είναι κατάλληλος, δεν μπορείς να αποδώσεις», είπε ο Τεν Χαχ, αναφερόμενος στον Άγγλο επιθετικό.

Ο Ολλανδός τεχνικός δεν δίστασε να επικρίνει τον Ράσφορντ παρά το καλό του ξεκίνημα: «Πρέπει να βελτιώσει τη ζωή του, τη συμπεριφορά του στις προπονήσεις και στους αγώνες. Όταν καταφέρει να είναι επαγγελματίας, θα αποδίδει και θα παίξει».

Ο Τεν Χαχ αναγνώρισε ότι ο ποδοσφαιριστής του πέρασε άσχημες στιγμές, τις οποίες φαίνεται να έχει ξεπεράσει. «Όλοι οι παίκτες της Premier League, σε αυτόν τον σύλλογο, γνωρίζουν ότι χρειάζεται ανθεκτικότητα. Χρειαζόταν βοήθεια. Για παράδειγμα, κάποιος να τον στηρίξει, αλλά, στο τέλος της ημέρας, πρέπει να το κάνει μόνος του», σχολίασε ο τεχνικός σε συνέντευξη Τύπου.

Εν τω μεταξύ, ο Ολλανδός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται ενθουσιασμένος με αυτή τη νέα εκδοχή του ποδοσφαιριστή του: «Είναι πολύ καλό που οι επιθετικοί σας αρχίζουν να σκοράρουν στην αρχή της σεζόν, χρειάζονται αυτή την αυτοπεποίθηση. Τώρα έχουμε μερικούς παίκτες που έχουν σκοράρει και αυτό είναι καλό για τους ομάδα» .

Παρά τα πυρά του σχετικά με τον επαγγελματισμό του, ο Τεν Χαχ αναγνωρίζει τη βελτίωσή του: «Ξέρει πότε υπάρχουν πισωγυρίσματα, πώς να παλέψει και να ισιώσει την καριέρα του και τις επιδόσεις του. Το πήρε τον έλεγχο και είναι στο δρόμο της επιστροφής. Ξεκίνησε πολύ σεζόν καλά, τώρα πρέπει να συνεχίσει και να προχωρήσει».