Η απίθανη ομολογία του Τέρι για τον Μουρίνιο: «Μας είπε για έναν κανονισμό, που τον ήξερε μόνο εκείνος»

Ζοσέ Μουρίνιο

i

© Intime

Η απίθανη ομολογία του Τέρι για τον Μουρίνιο: «Μας είπε για έναν κανονισμό, που τον ήξερε μόνο εκείνος»

Νεφέλη Μπισμπίκη 10:53 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:53 - 05.10.2024

Μία απίθανη ιστορία διηγήθηκε ο Τζον Τέρι σε συνέντευξή του, τονίζοντας πως δίπλα στον Μουρίνιο, έμαθε να χρησιμοποιεί κανόνες που λίγοι γνώριζαν και αυτό βοηθούσε την ομάδα του να παίρνει ανάσες σε δύσκολες καταστάσεις.

Το πόσο εμμονικός με το να κερδίζει πάντα, αλλά και το πόσο μπροστά ήταν ο Ζοσέ Μουρίνιο σε θέμα λεπτομεριών, ήρθε να επιβεβαιώσει ο πρώην ποδοσφαιριστής και αρχηγός της Τσέλσι, Τζον Τέρι.

Ο Πορτογάλος ο οποίος βρίσκεται τώρα στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε, έχει κερδίσει κάθε διαθέσιμο ευρωπαϊκό τίτλο, χάρη στη τακτική, αλλά και στην προσοχή που έδινε σε κάποια μικρά, αλλά μεγάλης σημασίας πράγματα, τα οποία έκαναν τη διαφορά.

Το τερμάτισε ο Μουρίνιο: Δέχθηκε κάρτα, επειδή τοποθέτησε το λάπτοπ του μπροστά στην κάμερα του αγώνα (vid)
REST OF THE WORLD

08:39 - 30.09.2024

Το τερμάτισε ο Μουρίνιο: Δέχθηκε κάρτα, επειδή τοποθέτησε το λάπτοπ του μπροστά στην κάμερα του αγώνα (vid)

Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, Ζοσέ Μουρίνιο, εξέφρασε με έναν περίεργο τρόπο τις ανησυχίες του για τις αποφάσεις του VAR μετά τη νίκη της ομάδας του με 2-0 επί της Αντάλιασπορ.

Ο Τζον Τέρι, ο οποίος είχε την τιμή να τον προπονεί ο Μουρίνιο στην Τσέλσι, πανηγύρισε μαζί του τίτλους από το 2004 έως το 2006, αλλά και μετά την επιστροφή του Πορτογάλου στην ομάδα, το 2015. Στην δεύτερη θητεία του μάλιστα, ο Τέρι αποκάλυψε πως του δίδαξε έναν κανόνα που δεν γνώριζε ούτε ο ίδιος.

«Θυμάμαι, ο κανόνας ήταν, αν ήμασταν 1-0 και η μπάλα έμπαινε στην περιοχή του πέναλτι... Αν δύο αμυντικοί ανέβαιναν μαζί και έπεφταν και οι δύο στο έδαφος μετά, δεν χρειαζόταν να βγεις από τον αγωνιστικό χώρο.

Έτσι, τα τελευταία 10 ή 15 λεπτά, καθόμασταν εγώ και ο Γκάρι Κέιχιλ (ο συμπαίκτης του) κάτω και έλεγε: "όταν η μπάλα έρχεται στην περιοχή του πέναλτι, βεβαιωθείτε ότι και οι δύο κατεβαίνετε, χτυπάτε ο ένας τον άλλον και οι δύο πέφτετε κάτω, επειδή δεν μπορείτε να φύγετε"».

«Δεν είχαμε ακούσει ποτέ για αυτόν τον κανόνα. Έτσι, η μπάλα έρχεται στα τελευταία 10 λεπτά, απομακρύνεται, ο Γκάρι κατεβαίνει και σκέφτομαι "καλύτερα να κατέβω". Έτσι έπεσα στο χορτάρι και ο διαιτητής είπε "εσείς οι δύο εκτός γηπέδου". Είπα "όχι, αυτός δεν είναι ο κανόνας, ρωτήστε τον υπεύθυνο γραμμής"».

Ο Τέρι, συμπλήρωσε επίσης στο «beIN Sports», για την επιθυμία του Μουρίνιο να κερδίζει: «Δεν τον ένοιαζε τίποτα άλλο, έκανε τα πάντα για να πάρει ένα πλεονέκτημα».

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, έχει δεχτεί έντονη κριτική πολλές φορές για τις τεχνικές του, με τον Τέρι να τον υποστυρίζει, λέγοντας πως αντίθετα με όσα λέγονται, απλώς ο προπονήτης του ήταν ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τους άλλους.

«Ο Μουρίνιο ήταν πολύ μπροστά με αυτά τα μικρά κομμάτια και μιλάμε για μικρά περιθώρια και μόνο οι καλύτεροι προπονητές τα βρίσκουν αυτά. Απίστευτο».

«Αν ήμασταν δύο ή τρία γκολ μπροστά στο ημίχρονο εναντίον συγκεκριμένων ομάδων, η Τότεναμ ήταν μία από αυτές, θα έλεγε "πηγαίνετε και σκοτώστε τους, πηγαίνετε και κάντε τους να υποφέρουν σήμερα», πρόσθεσε ο Άγγλος.