Πειστική νίκη με εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Τερνάνα
i

©intime

Πειστική νίκη με εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Τερνάνα

Δημήτρης Χούπης 21:23 - 02.08.2024 / Ανανεώθηκε: 21:30 - 02.08.2024

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος ανέβασε στροφές και επικράτησε με άνεση 4-0 της Τερνάνα στο πρώτο φιλικό επί ιταλικού εδάφους.

Ο Ολυμπιακός άρεσε στο πρώτο φιλικό επί ιταλικού εδάφους και επικράτησε της Τερνάνα με 4-0. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ είχε μέτρια εικόνα στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο ανέβασε τον ρυθμό της και βρήκε τα γκολ της νίκης.

Ο Ισπανός τεχνικός έδωσε χρόνο και στους νεοαποκτηθέντες Γιάρεμτσουκ και Βέλντε, με τον πρώτο να βγάζει την ασίστ στον Ζέλσον για το 1-0, ενώ ο Νορβηγός σκόραρε το τρίτο τέρμα. Θετική εικόνα και για τους πιτσιρικάδες, Παπακανέλλο, Κουτσίδη και Μουζακίτη, με τους δύο πρώτους να σκοράρουν.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν «φτωχό» από άποψη θεάματος. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως από τα δεξιά, με τον Κοστίνια να κάνει αρκετά ανεβάσματα, βγάζοντας σέντρες προς τον Γιάρεμτσουκ, τον οποίο η ιταλική άμυνα τον είχε κλείσει. Από την άλλη η Τερνάνα ξεκίνησε πιο δυναμικά στον αγώνα χωρίς ωστόσο να απειλήσει ιδιαίτερα.

Με τη συμπλήρωση του εικοσαλέπτου ήρθε και η μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Μασούρας μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε ένα διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω. Δευτερόλεπτα μετά ο ίδιος είχε και δεύτερη καλή στιγμή, αλλά το σουτ του πέρασε και πάλι λίγο εκτός.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος μπήκε καλύτερα και στα πρώτα δέκα λεπτά είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Αρχικά στο 54' ο Γιάρεμτσουκ, μετά από λάθος του Αλόι σούταρε και ο Φράνκι είπε «όχι», ενώ αμέσως μετά ο τερματοφύλακας της Τερνάνα έβγαλε και την κεφαλιά του Κοστίνια. Τελικά τα γκολ ήρθαν για την ομάδα του Πειραιά. Στο 58' ο Ζέλσον, που ήταν αρκετά κινητικός μέχρι εκείνη τη στιγμή, πήρε την μπάλα από τον Γιάρεμτσουκ και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Δύο λεπτά μετά ο Κουτσίδης μετά από κόρνερ πήρε μια κεφαλιά και διπλασίασε τα τέρματα για τους «ερυθρόλευκους». Στο 62' ο Ολυμπιακός είχε και δοκάρι με τον Παπακανέλλο, ο οποίος με ένα διαγώνιο σουτ, έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Φράνκι. Στο 70' ο Μεντιλίμπαρ πέρασε στο ματς τον Βέλντε κι αυτός έξι λεπτά μετά με ξερό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε τρία τα τέρματα για τους «ερυθρόλευκους».

Μόνο που οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν σταμάτησαν εκεί, αφού ο Παπακανέλλος, ο οποίος έψαχνε πολύ το γκολ στο δεύτερο μέρος, σκόραρε το τέταρτο τέρμα για την ομάδα του Πειραιά στο 81'.