Η Γαλατά αποκάλυψε το φιξ ποσό της πώλησης του Τετέ στον Παναθηναϊκό

Τετέ - Φωτ. IMAGO

i

©IMAGO

Η Γαλατά αποκάλυψε το φιξ ποσό της πώλησης του Τετέ στον Παναθηναϊκό

Κώστας Τόπας 13:01 - 25.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:01 - 25.07.2024

Η Γαλατασαράι έκανε γνωστό με ανακοίνωση που εξέδωσε το φιξ ποσό που γέμισε τα ταμεία της, μετά την μεταγραφή του Τετέ στον Παναθηναϊκό.

Το πρωί της Πέμπτης (25/07), η «πράσινη» ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του Βραζιλιάνου εξτρέμ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας.

Ο Τετέ θα πραγματοποιήσει μερικές προπονήσεις και είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στην αποστολή για τη ρεβάνς στη Βουλγαρία. Το βράδυ της Πέμπτης δεδομένα πάντως θα είναι στο ΟΑΚΑ για δει το πρώτο ματς της νέας του ομάδας.

Η Γαλατασαράι είχε κάνει δικό της τον Τετέ, με ελεύθερη μεταγραφή από τη Σαχτάρ πέρυσι το καλοκαίρι εξαιτίας του ειδικού καθεστώτος της UEFA για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με την ειδοποιό διαφορά ότι οι Ουκρανοί προσέφυγαν στα δικαστήρια και η ετυμηγορία ήταν να πληρώσουν από κοινού η Γαλατά και ο ποδοσφαιριστής το ποσό των 2.4 εκατ. ευρώ.

Με την τουρκική ομάδα, ο 24χρονος Βραζιλιάνος εξτρέμ κατέγραψε 45 συμμετοχές και τρία γκολ, ενώ έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν σε Σαχτάρ Ντόνετσκ, Λιόν και Λέστερ.

Μετά την ανακοίνωση των «πρασίνων», ήταν η σειρά της Γαλατασαράι να αποχαιρετήσει τον Τετέ.

«Ευχαριστούμε τον Τετέ για τις προσπάθειες και τη συνεισφορά σας στη Γαλατασαράι! Καλή επιτυχία στο νέο επαγγελματικό σου ταξίδι!», έγραψε χαρακτηριστικά η Γαλατά στα social media, αποχαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο τον Τετέ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική ομάδα για τον Τετέ, τα ταμεία της Γαλατασαράι γέμισαν με 4,75 εκατομμύρια ευρώ, έπειτα από την πώληση του Βραζιλιάνου στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, με τα πριμ επίτευξης στόχων αυτό το ποσό μπορεί να αυξηθεί.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Galatasaray Sportif A.Ş: Ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Ματέους Καρντόσο ενημέρωσε την Πλατφόρμα Δημόσιας Αποκάλυψης (ΚΑΠ) ότι επετεύχθη συμφωνία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη μεταγραφή του Λέμος Μαρτίνς.

Για το θέμα έγινε η ακόλουθη δήλωση:

Επετεύχθη συμφωνία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη μεταγραφή του επαγγελματία μας ποδοσφαιριστή Ματέους Καρντόσο Λέμος Μαρτίνς.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα καταβάλει στην Εταιρεία μας καθαρό ποσό μεταγραφής 4.750.000 ευρώ.

Ανακοινώνεται στο κοινό με σεβασμό».