Τετέ: Η πιο ακριβή πώληση ξένου στην Τουρκία

Ο Τετέ

i

©Intime

Τετέ: Η πιο ακριβή πώληση ξένου στην Τουρκία

Λάμπρος Γκαραγκάνης 11:55 - 15.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:01 - 15.09.2024

Ο Παναθηναϊκός έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ντύσει στα πράσινα τον Τετέ, με τον Βραζιλιάνο να αποτελεί την ακριβότερη πώληση ξένου παίκτη, από τουρκική ομάδα, την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Ιστορικά, μόνο για τους Τζιμπρίλ Σισέ και Μιχάλη Κωνσταντίνου, ο Παναθηναϊκός δαπάνησε περισσότερα χρήματα, ως transfer fee, για να ολοκληρώσει μία μεταγραφική προσθήκη στο δυναμικό του. Ο Γάλλος σούπερ σταρ και ο Κύπριος φορ, μάλιστα, ήρθαν σε διαφορετικές εποχές (2009 και 2001 αντίστοιχα). Χρειάστηκε να περάσουν 15 χρόνια, ώστε να μπορέσει το Τριφύλλι να φέρει ποδοσφαιριστή αγγίζοντας αυτά τα οικονομικά μεγέθη.

Πέραν των 4,75 εκατ. ευρώ που έδωσε στη Γαλατασαράι (το ανακοίνωσε το τούρκικο κλαμπ, οπότε δεν αμφισβητείται), πλήρωσε και τα 2,5 εκατ. ευρώ στη Σαχτάρ Ντόνετσκ για λογαριασμό του Τετέ. Ο Βραζιλιάνος είχε κάνει χρήση του κανονισμού να μείνει ελεύθερος, λόγω του πολέμου Ρωσίας - Ουκρανίας. Η Σαχτάρ Ντόνετσκ κινήθηκε νομικά και της επιδικάστηκε αυτό το ποσό, το οποίο, έως τώρα, δεν έχει πληρωθεί. Θα το τακτοποιήσει ο Παναθηναϊκός, εφόσον δικαιωθεί η ουκρανική ομάδα, σενάριο που φαντάζει το πιθανότερο, μετά την προσφυγή της πλευράς του παίκτη στο CAS. Επομένως, το συνολικό κόστος θα κυμανθεί στα (4,75 + 2,5 =) 7,25 εκατ. ευρώ.

Χρήματα που κατατάσσουν τον Ματέους Καρντόσο Λέμος Μαρτίνς, όπως είναι το πλήρες όνομά του, ως την πιο ακριβή πώληση ποδοσφαιριστή, την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, από τουρκική ομάδα. Και, συνολικά, στη λίστα την 3η ακριβότερη, μετά τις μετακινήσεις των Τούρκων Φερντί Καντίογλου (24 ετών, αριστερός μπακ), από τη Φενέρμπαχτσε στην Μπράιτον αντί 30 εκατ. ευρώ, και Κερέμ Ακτούρκογλου (25 ετών, εξτρέμ, ακούστηκε και αυτός για τον Παναθηναϊκό), από τη Γαλατασαράι στην Μπενφίκα αντί 12 εκατ. ευρώ.

Την 4άδα συμπληρώνει ο 25χρονος Ιταλός μεσοεπιθετικός Νίκολα Ζανιόλο, που, όμως, δεν είναι μεταγραφή. Η Αταλάντα πλήρωσε στη Γαλατασαράι 6,4 εκατ. ευρώ για τον ετήσιο δανεισμό του. Ένα ποσό, ωστόσο, εξαιρετικά μεγάλο και σημαντικό, που δικαίως μπαίνει στη λίστα των ακριβότερων μετακινήσεων ποδοσφαιριστών από τουρκικές ομάδες για τη θερινή μεταγραφική περίοδο του 2024. Σε μία αγορά, λοιπόν, που διακινούνται μεγάλα transfer fees, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ολοκληρώσει μία από τις top δαπανηρές προσθήκες, υπογράφοντας τον Τετέ έως το καλοκαίρι του 2028.