Τετέ και Τζούριτσιτς κρατούν όρθιο τον Παναθηναϊκό

Οι Τετέ και Τζούριτσιτς

Τετέ και Τζούριτσιτς κρατούν όρθιο τον Παναθηναϊκό

Λάμπρος Γκαραγκάνης 10:20 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:28 - 23.09.2024

Η απίστευτη επίδοση των Τετέ και Φίλιπ Τζούριτσιτς, οι οποίοι έχουν πετύχει τα 6 τελευταία γκολ του Τριφυλλιού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Είναι οι πιο επιδραστικοί παίκτες του Παναθηναϊκού στα πρόσφατα 4 παιχνίδια. Με δικά τους γκολ ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να φτάσει σε νίκες, προκρίσεις και να κρατηθεί όρθιος ακόμα και σε άσχημα, αγωνιστικά, βράδια.

Οι Τετέ και Φίλιπ Τζούριτσιτς έχουν σημειώσει τα 6 τελευταία γκολ του Παναθηναϊκού σε Conference League και Stoiximan Super League. Βοηθώντας, το διάστημα αυτό, το Τριφύλλι να πλησιάσει στην επίτευξη των αγωνιστικών στόχων του, σε μία δύσκολη περίοδο που η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο έπρεπε να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή συνέχεια και να μην χάσει άλλους βαθμούς στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

H αρχή του παραγωγικού σερί των παικτών του Τριφυλλιού άρχισε στον επαναληπτικό των playoffs του Conference League με τη Λανς στο ΟΑΚΑ. Ο Τετέ διαμόρφωσε το 2-0 στο 85’ (ασίστ Μαντσίνι) και έδωσε την πρόκριση στον Παναθηναϊκό στη League Phase της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, σε επίπεδο συλλόγων. Για την ιστορία το σκορ είχε ανοίξει ο Πελίστρι στο 62’.

Τι ακολούθησε, τώρα…

Athens Καλλιθέα - Παναθηναϊκός 2-2: Στο 32’ ο Φίλιπ Τζούριτσιτς (ασίστ Γεντβάι) ισοφάρισε, προσωρινά, με κεφαλιά σε 1-1. Στο 90’+2’ ο Τετέ (ασίστ Πελίστρι) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Σε ματς που ο Παναθηναϊκός βρέθηκε δις πίσω στο σκορ και αντέδρασε.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 0-0: Το μοναδικό από τα 6 τελευταία παιχνίδια, σε Ελλάδα και Ευρώπη, που το Τριφύλλι δεν έχει βρει δίχτυα.

Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός 3-1: Ο Τετέ άνοιξε το σκορ στο 10’ (σε φάση που άρχισε από τον Μλαντένοβιτς), με τον Τζούριτσιτς να διαμορφώνει το αποτέλεσμα στο 81’ (ασίστ Τετέ) και στο 88’ (ασίστ Μαξίμοβιτς). Ενώ είχε μεσολαβήσει η ισοφάριση των Σερραίων στο 15'.

Το στατιστικό αυτό δείχνει πως οι δύο μεσοεπιθετικοί παίκτες των Πράσινων είναι οι πιο επιδραστικοί το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Δίνοντας πολύτιμες βοήθειες και καλύπτοντας καταστάσεις στο παραγωγικό και δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Με τον Φώτη Ιωαννίδη να επιχειρεί να βρει ρυθμό στο σκοράρισμα και τον Πελίστρι να έχει τις στιγμές του (παράδειγμα η μεγάλη χαμένη ευκαιρία, με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα) αλλά όχι, ακόμα, το επιθυμητό ποσοστό ευστοχίας στην τελική προσπάθεια.