Ηγέτης ο Τετέ – Οδηγεί τον Παναθηναϊκό και φουλάρει για ρεκόρ καριέρας

Ο Τετέ.

i

©intime

Ηγέτης ο Τετέ – Οδηγεί τον Παναθηναϊκό και φουλάρει για ρεκόρ καριέρας

Γιώργος Σακελλαρίου 11:47 - 22.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:47 - 22.10.2024

Ο Τετέ υπέγραψε τη σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο και απέδειξε ότι μέχρι στιγμής δίκαια θεωρείται η πιο σημαντική μεταγραφή.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία πολύτιμη νίκη στο Ηράκλειο.

Το γκολ του Τετέ στο 6’ ήταν αρκετό, ώστε οι πράσινοι να λυγίσουν τον αξιόμαχο ΟΦΗ στο σπίτι του. Κόντρα σ’ έναν ανεβασμένο αντίπαλο, ο Βραζιλιάνος σκόραρε με θαυμάσια έμπνευση και στη συνέχεια η ομάδα του κράτησε το σκορ και τη νίκη.

Το τριφύλλι, άλλωστε, στην κατάσταση που βρίσκεται δεν έχει περιθώρια γι’ απώλεια βαθμών. Ο Τετέ, λοιπόν, έφτασε τα πέντε γκολ σε 914 λεπτά συμμετοχής με τον Παναθηναϊκό. Όλα ιδιαίτερα σημαντικά γκολ. Ο Βραζιλιάνος έπειτα από μία σεζόν στην Γαλατασαράι, όπου δεν κατάφερε να καθιερωθεί και να δείξει την ποιότητά του, έχει δεθεί με τον Παναθηναϊκό, νιώθει την εμπιστοσύνη όλων στην ομάδα και την εκτίμηση του κόσμου και με το ξεκίνημα που έχει κάνει δεν είναι απίθανο να σημειώσει και ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα.

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής (15/2/2000) ήταν μία εξαιρετικά ακριβή μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Το κόστος της μεταγραφής του ξεπέρασε τα 7 εκατ. ευρώ. Αναφερόμαστε μόνο στην αγορά από τους Τούρκους. Ο Παναθηναϊκός έδωσε στη Γαλατά 4,75 εκατ. ευρώ και θα πληρώσει και ένα ποσό 2,4 εκατ. ευρώ, εφόσον η ουκρανική ομάδα κερδίσει την προσφυγή κατά των Τούρκων για την μετακίνηση του Τετέ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έχει σε 14 ματς, (914 λεπτά όπως αναφέραμε) 5 γκολ και 1 ασίστ. Την περασμένη σεζόν στην Τουρκία είχε 33 αγώνες στο πρωτάθλημα χωρίς να σκοράρει! Κατέγραψε επίσης 4 ασίστ. Συνολικά στους γείτονες είχε 45 παιχνίδια, 3 γκολ και 6 ασίστ σε 1.560 λεπτά. Ξεπέρασε στα μέσα Οκτωβρίου ήδη κατά δύο γκολ αυτή την επίδοση.

Ο Τετέ, λοιπόν, πέτυχε εξαιρετικά σημαντικά γκολ. Αρχικά με τον Άγιαξ έστειλε το ματς στην παράταση, χωρίς να είναι απόλυτα έτοιμος. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να αποκλείστηκε σε μία απίστευτη διαδικασία πέναλτι, αλλά έφτασε μία ανάσα από μία σπουδαία πρόκριση, με το γκολ του Τετέ.

Στη ρεβάνς με τη Λανς στο κατάμεστο ΟΑΚΑ ο Πελίστρι άνοιξε το σκορ και το ματς όδευσε στην παράταση μέχρι που ο Τετέ με ένα θαυμάσιο πλασέ πέτυχε το 2-0 κι έδωσε μία τεράστια πρόκριση στο τριφύλλι.

Στο πρωτάθλημα στην πρεμιέρα, όπου ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Αστέρα, ο Τετέ στο 20’ σκόραρε με εκπληκτικό σουτ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε επειδή ήταν εκτεθειμένος για λίγα εκατοστά.

Στο ματς με τον Λεβαδειακό οι πράσινοι πανηγύρισαν μία δύσκολη νίκη με τον Σπόραρ στο φινάλε, ωστόσο, ο Βραζιλιάνος έχει σημαντική συνεισφορά με την καρφωτή κεφαλιά που έπιασε από το πέναλτι και βρήκε αρχικά στο δεξί δοκάρι πριν γυρίσει στον Σπόραρ για το γκολ σε κενή εστία.

Με τον Πανσερραϊκό άνοιξε το σκορ, πριν ο Τζούριτσιτς αναλάβει δράση για να μετατρέψει με δύο έξοχες εκτελέσεις το 1-1 σε 3-1.

Με την Athens Kallithea προς το τέλος του αγώνα στη Λεωφόρο, από κοντά σημείωσε το 2-2 που ήταν και το τελικό σκορ. Ήταν μία γκέλα για το τριφύλλι, αλλά ο Βραζιλιάνος έσωσε τουλάχιστον τον έναν βαθμό.

Στο Ηράκλειο πέτυχε το τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα και σε μία περίοδο, όπου ο Παναθηναϊκός εκτός από τα αγωνιστικά προβλήματα, είχε και θα έχει το δύσκολο έργο να ξεπεράσει την τραγωδία με τον Μπάλντοκ, σκόραρε για μία σημαντική νίκη.

«Ο Παναθηναϊκός θα χρησιμοποιήσει και τη νέα σεζόν το Ολυμπιακό Στάδιο»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:12 - 21.10.2024

«Ο Παναθηναϊκός θα χρησιμοποιήσει και τη νέα σεζόν το Ολυμπιακό Στάδιο»

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με ανακοίνωσή της, ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από την κατάσταση χρησιμοποίησης του ΟΑΚΑ την επόμενη σεζόν, επισημαίνοντας πως δεν θα αλλάξει έδρα και δεν θα υπάρξει επιστροφή στη Λεωφόρο.

Ρεκόρ καριέρας

Ο Τετέ, λοιπόν, ξεπέρασε ήδη την επίδοση της Τουρκίας, όπου συνολικά είχε 3 γκολ. Τη σεζόν 2022-23 σε Λυών και Λέστερ είχε 7 γκολ. Τα 6 με τους Γάλλους σε 17 ματς. Λογικά θα αφήσει πίσω κι αυτή την επίδοση. Το ρεκόρ του είναι τα 9 γκολ σε 17 αγώνες με τη Σαχτάρ την περίοδο 2021-22. Συνολικά είχε τότε 12 γκολ με Σαχτάρ και Λυών σε όλες τις διοργανώσεις. Τα 10 με τους Ουκρανούς, τα 2 με τη Λυών στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ήδη πλησίασε τα μισά και είμαστε ακόμα στον Οκτώβριο.

Τη σεζόν 2020-21 είχε σε 24 ματς 6 γκολ και 3 ασίστ με τη Σαχτάρ στο πρωτάθλημα και την περίοδο 2019-20 σε 26 αγώνες μέτρησε 8 γκολ και 4 ασίστ στο πρωτάθλημα.

Ο ταλαντούχος εξτρέμ είναι δεδομένο ότι έχει αφήσει πίσω την κακή σεζόν στην Τουρκία και δείχνει αναγεννημένος στο τριφύλλι.