Θάνατος Τζορτζ Μπάλντοκ: Στο κενό η προσπάθεια της ΕΠΟ για την αναβολή του αγώνα Αγγλία - Ελλάδα

Θάνατος Τζορτζ Μπάλντοκ: Στο κενό η προσπάθεια της ΕΠΟ για την αναβολή του αγώνα Αγγλία - Ελλάδα

Βασίλης Μοιρώτσος 12:35 - 10.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:44 - 10.10.2024

Κανονικά θα διεξαχθεί το παιχνίδι Αγγλία - Ελλάδα για την 3η αγωνιστική του Nations League (10/10, 21:45)

Ύστερα από αλλεπάλληλες επαφές της ΕΠΟ με ανώτατα κλιμάκια της UEFA από το βράδυ της Τετάρτης (9/10), σχετικά με τη διεξαγωγή ή μη του αγώνα ανάμεσα στην Αγγλία και την Ελλάδα, φάνηκε πως δεν υπήρχε κανένα περιθώριο αναβολής του.

Όπως και να 'χει η σκιά του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ έχει σκεπάσει κάθε τι ποδοσφαιρικό στην Ελλάδα, αλλά και την Αγγλία. Πολύ περισσότερο δε, τους Έλληνες διεθνείς που είναι συντετριμμένοι από τον αδόκητο χαμό του 31χρονου.

Τεράστιο είναι το σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Ο παίκτης του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ, το βράδυ της Τετάρτης (09/10) βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα! Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την πισίνα του. Η σύζυγος του, που μένει στην Αγγλία, τον αναζητούσε μαζί με το παιδί τους -το οποίο είχε γενέθλια- αλλά δεν κατάφερε να τον βρει και άρχισε να ανησυχεί. Έτσι, ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στη Γλυφάδα για να πάει στο σημείο, όπου και βρέθηκε τελικά νεκρός.

Φυσικά, τα τραγικά νέα δεν άργησαν να φτάσουν και στα αφτιά των μελών της αποστολής της Εθνικής Ελλάδας, που βρίσκεται στο Λονδίνο για το ερχόμενο παιχνίδι με την Αγγλία για το Nations League. Οι παίκτες άρχισαν να επικοινωνούν με ανθρώπους από την Αθήνα για να μάθουν τι συνέβη, ενώ μίλησαν και με ανθρώπους του Παναθηναϊκού συγκεκριμένα για να ρωτήσουν.

Γενικά είναι μια κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη για όλους και με τον αγώνα με τους Άγγλους, αλλά και αυτόν με τους Ιρλανδούς, να μπαίνουν πλέον σε δεύτερη μοίρα.

Η ενημέρωση της ΕΠΟ: «Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη, η Εθνική Ομάδα και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποχαιρετά τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί ο ανθρώπινος πόνος που προκάλεσε η είδηση του αδόκητου χαμού ενός δικού μας, νέου, ανθρώπου. Η στιγμή επιβάλλει σιωπή. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Συλλυπητήρια από τη δεύτερη οικογένειά του. Αντίο…».