Με γκολ του Άλβαρες στο φινάλε η Ατλέτικο απέδρασε από το Βίγκο και τώρα... ντέρμπι!

Φωτ. IMAGO

Με γκολ του Άλβαρες στο φινάλε η Ατλέτικο απέδρασε από το Βίγκο και τώρα... ντέρμπι!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:56 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 00:22 - 27.09.2024

Τα βρήκε σκούρα στο Βίγκο η Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά ο Χουλιάν Άλβαρες έδωσε τη λύση με γκολ στο 90' και οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν με 1-0 της Θέλτα πριν το ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Επιστροφή στις νίκες για την Ατλέτικο Μαδρίτης με άγχος την κατάλληλη στιγμή! Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στη Θέλτα στο Βίγκο, αλλά επικράτησε με 1-0. Ο Χουλιάν Άλβαρες, που ήρθε από τον πάγκο έδωσε τη λύση με γκολ στο 90' και στέλνει τους «ροχιμπλάνκος» στο ντέρμπι με τη Ρεάλ με καλή ψυχολογία.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και είχαν δύο πολύ καλές στιγμές. Η πρώτη ήταν στο 10ο λεπτό, με τον Σουέντμπεργκ να κάνει ένα πολύ άστοχο σουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή, ενώ στο 42' απείλησε ο Άσπας, του οποίου το σουτ ήταν αδύναμο και δεν προβλημάτισε τον Όμπλακ.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, όμως η Θέλτα ήταν αυτή που έγινε ξανά επικίνδυνη πρώτη, όταν ο Μπόρχα Ιγκλέσιας εξαπέλυσε ένα πολύ δυνατό σουτ, αλλά ο Όμπλακ του είπε όχι με μία εντυπωσιακή επέμβαση. Η πρώτη καλή στιγμή για την Ατλέτικο ήρθε στο 80' με μία «οβίδα» του Ρικέλμε, που απέκρουσε ο Γκουάιτα, ενώ στο 90' ο Άλβαρες μετά από μία εξαιρετική σέντρα του Γκριεζμάν έκανε μία κοντινή προβολή και διαμόρφωσε το τελικό 0-1.

Νωρίτερα, η Βιγιαρεάλ παρότι βρέθηκε να χάνει έκανε την ανατροπή και πήρε την εκτός έδρας νίκη επί της Εσπανιόλ με 2-1, ενώ Λας Πάλμας και Μπέτις ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στο «Εστάντιο ντε Γκραν Κανάρια».