Θλίψη στο γερμανικό ποδόσφαιρο: Έφυγε από την ζωή ο Βίλι Λέμκε

Φωτ. IMAGO

i

© Intime

Θλίψη στο γερμανικό ποδόσφαιρο: Έφυγε από την ζωή ο Βίλι Λέμκε

Sportal newsroom 18:16 - 13.08.2024 / Ανανεώθηκε: 18:16 - 13.08.2024

Ο πρώην γενικός διευθυντής της Βέρντερ Βρέμης, Βίλι Λέμκε, που οδήγησε τον σύλλογο -μαζί με τον Ότο Ρεχάγκελ- στις μεγαλύτερες επιτυχίες του, πέθανε σε ηλικία 77 ετών.

Θλίψη στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Ο Βίλι Λέμκε, πρώην γενικός διευθυντής της Βέρντερ Βρέμης, που θεωρείται ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών του συλλόγου τις δύο τελευταίες δεκαετίες του περασμένου αιώνα, πέθανε σε ηλικία 77 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη διοίκηση της Βέρντερ Βρέμης και με τον Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο, οι «πράσινοι» στέφθηκαν δύο φορές πρωταθλητής Γερμανίας -το 1988 και το 1994 - κέρδισαν δύο φορές το Κύπελλο Γερμανίας -το 1991 και το 1994- και το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1992.  Το 1999, με τον Λέμκε ακόμα επικεφαλής αλλά χωρίς τον Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο, η Βέρντερ Βρέμης πρόσθεσε ένα ακόμη Κύπελλο Γερμανίας στο ρεκόρ της.

Παράλληλα ο Λέμκε ασχολήθηκε με την τοπική πολιτική και ήταν υπεύθυνος για την εκπαίδευση και τον αθλητισμό στη Βρέμη. Το 2008 διορίστηκε επίσης γενικός σύμβουλος για τον αθλητισμό από τον τότε γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, θέση που κράτησε μέχρι το 2016. 

«Ο Βίλι Λέμκε θα παραμείνει ένας από τους σπουδαιότερους ανθρώπους της Βέρντερ Βρέμης όλων των εποχών», δήλωσε ο σημερινός πρόεδρος των «πράσινων», Χούμπερτους Χες-Γκούνεβαλντ. «Λίγοι άνθρωποι εκπροσωπούν τη Βρέμη όσο ο Βίλι Λέμκε», πρόσθεσε.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!