Θλίψη στον παγκόσμιο στίβο: Πέθανε η Ρεμπέκα Τσεπνέγκι

Θλίψη στον παγκόσμιο στίβο: Πέθανε η Ρεμπέκα Τσεπνέγκι

Νεφέλη Μπισμπίκη 12:01 - 05.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:02 - 05.09.2024

Η Ρεμπέκα Τσεπτέγκι υπέκυψε στα τραύματά της μετά τα εγκαύματα που φέρεται να της προκάλεσε ο σύντροφός της που την περιέλουσε με βενζίνη.

Η αθλήτρια από την Ουγκάντα, ​​Ρεμπέκα Τσεπτένγκι, η οποία συμμετείχε στον Μαραθώνιο στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, υπέκυψε στα τραύματά της από σοβαρά εγκαύματα το πρωί της Πέμπτης, σε νοσοκομείο στην Κένυα. Το συμβάν σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή, όταν ο πρώην σύντροφός της, την είχε περιλούσει με βενζίνη. Η 33χρονη Τσεπντέγκι, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, με εγκαύματα στο 80% του σώματός της.

«Δυστυχώς τη χάσαμε αφού όλα τα όργανά της απέτυχαν χθες το βράδυ», είπε ο Όουεν Μενάχ, αναπληρωτής διευθυντής του Πανεπιστημίου και του Νοσοκομείου στο Έλντορετ, στη δυτική Κένυα.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουγκάντας, ο οποίο έγραψε:

«Μάθαμε για τον θλιβερό θάνατο της Ολυμπιονίκου μας, Ρεμπέκα Τσεπτέγκι, μετά από μια βίαιη επίθεση από τον φίλο της. Είθε η ψυχή της να αναπαυθεί εν ειρήνη. Καταδικάζουμε σθεναρά την βία κατά των γυναικών. Αυτή ήταν μια άνανδρη και παράλογη πράξη που οδήγησε στην απώλεια μιας μεγάλης αθλήτριας. Η κληρονομιά της θα ζήσει».