Μεγαλείο ψυχής: Η καρδιά του Θουμπιμέντι «μίλησε» και γι' αυτόν τον λόγο απέρριψε τη Λίβερπουλ

Μαρτίν Θουμπιμέντι - Φωτ. IMAGO

Μεγαλείο ψυχής: Η καρδιά του Θουμπιμέντι «μίλησε» και γι' αυτόν τον λόγο απέρριψε τη Λίβερπουλ

Κώστας Τόπας 13:42 - 13.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:35 - 13.08.2024

Ο Μαρτίν Θουμπιμέντι απέδειξε την αγάπη του για την ομάδα της καρδιάς του, τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, την βάζει πιο πάνω από τα χρήματα και γι' αυτόν τον λόγο απέρριψε και την αστρονομική προσφορά της Λίβερπουλ.

Την περασμένη εβδομάδα, αποκαλύφθηκε ότι η Λίβερπουλ έχει προσδιορίσει τον αστέρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ, Μαρτίν Θουμπιμέντι, ως τον πρωταρχικό της στόχο, καθώς προσπαθούσε να βελτιώσει τις επιλογές της στη μεσαία γραμμή.

Αρχικά, υποστηρίχθηκε ότι ο Θουμπιμέντι ήταν δελεασμένος από μια μετακόμιση στο «Άνφιλντ», αλλά στη συνέχεια αναφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας ότι ο 25χρονος μέσος απέρριψε την ευκαιρία να μετακομίσει στη Λίβερπουλ.

Ο λόγος που αρνήθηκε Λίβερπουλ, Μπάγερν κι Άρσεναλ

Ο ειδικός στις μεταγραφές Φαμπρίτσιο Ρομάνο έγραψε στα social media: «Ο Μαρτίν Θουμπιμέντι απορρίπτει τη Λίβερπουλ αφού έκανε το ίδιο και στις προτάσεις της Μπάγερν και Άρσεναλ τα τελευταία χρόνια. Αγάπη άνευ όρων για τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, καθώς μένει για υπογραφή νέας συμφωνίας».

Την περασμένη σεζόν, ο Ισπανός διεθνής έπαιξε 45 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και εκπροσώπησε τη χώρα του στη νίκη του Euro 2024, κάνοντας μια εμφάνιση εναντίον της Αγγλίας στον τελικό.

Η σύγκριση με Μπουσκέτς και Τσάμπι Αλόνσο

Ο Μαρτίν Θουμπιμέντι γεννήθηκε στο Σαν Σεμπαστιάν, γράφτηκε στις ακαδημίες της Σοσιεδάδ όταν ήταν 12 ετών και έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα όταν ήταν 19. Η πιο προφανής και συχνή σύγκριση που έχει γίνει ήταν με τον θρύλο της Μπαρτσελόνα, Σέρχιο Μπουσκέτς. Ο Θουμπιμέντι είχε προηγουμένως συνδεθεί έντονα με το να γίνει ο διάδοχος του Ισπανού μέσου στους «μπλαουγκράνα» αλλά οικονομική καταστροφή στις τάξεις των Καταλανών δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αυτή η μεταγραφή.

Οπως επίσης, οι οπαδοί τον συγκρίνουν και με τον Τσάμπι Αλόνσο. Έχοντας δουλέψει υπό τον Ισπανό τεχνικό κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ομάδα Β της Ρεάλ Σοσιεδάδ, είναι ξεκάθαρο ότι έχει μάθει πολλά από τον θρυλικό μέσο.

Η αιώνια αγάπη του για την Σοσιεδάδ

Μιλώντας τον περασμένο χειμώνα, ο Θουμπιμέντι ισχυρίστηκε ότι δεν θα έφευγε από τη Σοσιεδάδ στη μέση της σεζόν, όταν κι είχε υπάρξει και τότε ενδιαφέρον από μεγαθήρια της Ευρώπης.

«Δεν έχω σχεδιάσει ποτέ να φύγω από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Πάντα το λέω αυτό. Λατρεύω τη ζωή εδώ. Είμαι τόσο χαρούμενος εδώ. Οι αξίες του συλλόγου είναι ίδιες με τις δικές μου. Είπα στον προπονητή μου ότι δεν ήθελα να ακούσω τίποτα [για φήμες μεταγραφών] ειδικά τον χειμώνα. Το να αφήσω τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στην άκρη με τη σεζόν που έχουμε θα ήταν παράλογο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά το νέο «όχι» στη Λίβερπουλ, ο Θουμπιμέντι αποδεικνύει ότι η αγάπη για μία ομάδα είναι το παν στο ποδόσφαιρο. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι προτίμησε να παραμείνει έχοντας πολύ χαμηλότερο συμβόλαιο σε σύγκριση με τα όσα του προσέφεραν οι «Reds». Ετσι θα συνεχίσει να ζει το δικό του παραμύθι στο Ανοέτα...