Tι ισχύει με Παναθηναϊκό και Μασούρα

Γιώργος Μασούρας

i

Intime

Tι ισχύει με Παναθηναϊκό και Μασούρα

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:15 - 08.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:15 - 08.07.2024

Σημερινό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει την καλύτερη πρόταση στον Γιώργο Μασούρα. Το Sportal εξηγεί τι ισχύει με τους «πράσινους» και με τον διεθνή εξτρέμ του Ολυμπιακού.

Η είδηση που έγραψε η αθλητική εφημερίδα «ΦΩΣ των Σπορ» ότι ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει την καλύτερη πρόταση στον Γιώργο Μασούρα, προκάλεσε αίσθηση στην ελληνική φίλαθλη κοινή γνώμη. Παρότι υπό τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ο διεθνής εξτρέμ δεν έπαιζε βασικός, εντούτοις αποτελεί μία εμβληματική φυσιογνωμία για τον Ολυμπιακό των τελευταίων ετών.

Εύλογα, η προσοχή στρέφεται στο Τριφύλλι. Κυρίως για το αν υπάρχει πρόταση στον Μασούρα ή έστω ενδιαφέρον. Διότι από την μέσο που μεταδόθηκε η πληροφορία, είναι προφανές ότι η «πηγή» προέρχεται από το περιβάλλον του Μασούρα και όχι από τους «πράσινους».

Με αμιγώς αγωνιστικά κριτήρια, στον Παναθηναϊκό έχουν θετική άποψη για τις δυνατότητες του Μασούρα. Επίσης, σε καθαρά θεωρητική βάση, στο πλαίσιο της ελληνοποίησης που επιχειρείται από τους ιθύνοντες του club, ο 31χρονος επιθετικός θα ταίριαζε απόλυτα. Σε παραγωγική ηλικία, με παραστάσεις πρωταθλητισμού, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Εθνική Ελλάδας.

Επιπροσθέτως, ο Παναθηναϊκός ψάχνει πρωτοκλασάτο δεξιό εξτρέμ μετά την αποχώρηση του Σεμπάστιαν Παλάσιος και ο Μασούρας έχει παρεμφερές προφίλ. Ενώ είναι ελεύθερος και η απόκτηση του δεν συνεπάγεται πρόσθετο κόστος για την αγορά του.

Πάντως, στην παρούσα φάση από το στρατόπεδο του Τριφυλλιού δεν επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον για τον Μασούρα. Πόσο μάλλον μία προσέγγιση ή πολύ περισσότερο μία πρόταση. Αυτό που τόνιζαν οι «πράσινοι» είναι ότι δεν έχουν επικοινωνήσει καθόλου με την πλευρά του άσου του Ολυμπιακού.

Επειδή η φήμη διακινείται από το περιβάλλον του Μασούρα, ίσως να αποσκοπεί να ασκήσει πίεση στη διοίκηση των «ερυθρόλευκων» για υψηλότερη προσφορά. Είναι μία τακτική που συνηθίζεται στις διαπραγματεύσεις, ειδικά από ατζέντηδες παικτών, στην προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν πιο ευνοϊκούς όρους για τους πελάτες του. Από εκεί και πέρα, σε μία αγορά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, μέχρι τις υπογραφές ενός ποδοσφαιριστή.