Τι περιμένει ο Μεντιλίμπαρ μετά το ρεπό

O Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο Ολυμπιακός - Ατρόμητος

i

© Intime

Τι περιμένει ο Μεντιλίμπαρ μετά το ρεπό

Διονύσης Βερβελές 10:40 - 14.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:41 - 14.10.2024

Γιατί δίνει τόσες ημέρες ξεκούρασης και τι θέλει από τους παίκτες του…

Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται περίεργο το γεγονός πως ο Ολυμπιακός σε κάθε διακοπή πρωταθλήματος σταματάει τις προπονήσεις για πολλές ημέρες. Όπως έγινε και τώρα, που οι ποδοσφαιριστές έχουν τρεις ημέρες ρεπό από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ενώ αν υπολογίσει κανείς πως είναι ελεύθεροι από το πρωί της Παρασκευής μετά την προπόνηση στο Ρέντη και επιστρέφουν την Τρίτη, μπορεί να πει πως είναι τέσσερις οι ημέρες του ρεπό.

Ο Βάσκος τεχνικός από την αρχή που έχει έρθει στους «ερυθρόλευκους» έχει δείξει τη φιλοσοφία του αναφορικά με την ξεκούραση των παικτών του. Από την πρώτη στιγμή όποτε μπορούσε έδινε «γενναία» ρεπό, είτε μιλάμε για διακοπή του πρωταθλήματος σε κάποια εορτή είτε για τις Εθνικές ομάδες.

O Ροντινέι κάνει τις βόλτες του στο Ναύπλιο και οι περαστικοί τον προσκυνούν
SPORT+

12:30 - 13.10.2024

O Ροντινέι κάνει τις βόλτες του στο Ναύπλιο και οι περαστικοί τον προσκυνούν

Το ειδυλλιακό Ναύπλιο αποφάσισε να επισκεφτεί ο Ροντινέι μαζί με την σύντροφό του, η οποία ανέβασε ένα story όπου υπό τους ήχους της Δέσποινας Βανδή, ένας θαυμαστής πέφτει στα πόδια του Βραζιλιάνου για να τον προσκυνήσει.

Αυτό το οποίο λέει συνεχώς ο έμπειρος κόουτς για την απόφασή του αυτή, είναι πως δίνει τόσες ημέρες ρεπό περιμένοντας και από τους παίκτες του να του το ανταποδώσουν με τη δουλειά στις προπονήσεις. Θεωρεί αρκετά σημαντική τη σωματική, αλλά και ψυχολογική ξεκούραση των παικτών του ο Μεντιλίμπαρ. Αυτό, ώστε όταν θα επιστρέφουν στις προπονήσεις να έχουν πιο καθαρό μυαλό για σωστή δουλειά και να ακολουθήσουν τη δική του φιλοσοφία κατά γράμμα.

Γενικότερα ο Μεντιλίμπαρ από την πρώτη ημέρα έχει τονίσει στους ποδοσφαιριστές του πως στηρίζεται αρκετά στην καλή και σωστή επικοινωνία με τα μέλη της ομάδας. Έτσι με τα «δώρα» που κάνει με τα ρεπό, κερδίζει και την εμπιστοσύνη των παικτών του, περιμένοντας όμως και εκείνοι να παρουσιάσουν σωστή νοοτροπία και εικόνα μέσα στο γήπεδο. Βέβαια, χωράει μεγάλη συζήτηση κι αυτό. Η αλήθεια είναι πως στην προηγούμενη διακοπή τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα τα ήθελε, γιατί επέστρεψε η ομάδα και είχε τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα με Παναιτωλικό, Άρη και Λιόν. 

Τώρα όμως πιστεύει ότι δε θα συμβεί κάτι ανάλογο και οι «ερυθρόλευκοι» θα ξεκινήσουν και πάλι τις υποχρεώσεις τους έχοντας καλύτερη και βελτιωμένη εικόνα, για να έρθουν και τα απαραίτητα αποτελέσματα. Υπήρξε άλλωστε και η σύσταση, να μη συμβεί το λάθος του παρελθόντος, με τους παίκτες να μπαίνουν στα αεροπλάνα και να ταξιδεύουν για το εξωτερικό. Γιατί αν είναι να ξεκουραστείς και να τρως τη μέρα σου στα αεροπλάνα και στα αεροδρόμια…