Τι σημαίνει για το κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ, η κίνηση για τον Σισέ

Τι σημαίνει για το κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ, η κίνηση για τον Σισέ

Κώστας Τσίλης 15:19 - 29.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:20 - 29.06.2024

Η Ένωση εκτός μεγάλης ανατροπής θα ανακοινώσει την απόκτηση του Σενεγαλέζου στόπερ, ωστόσο το... σκεπτικό πίσω από την απόφαση αυτή, είναι πολύ συγκεκριμένο

Στην υπόθεση του Πάπε Αμπού Σισέ, η ΑΕΚ μπήκε όπως όλα δείχνουν όχι για να την εξετάσει, αλλά για να την κλείσει. Εκτός τεράστιας ανατροπής τελευταίας στιγμής, είναι μια μεταγραφή που θα ανακοινωθεί πολύ άμεσα, προκειμένου ο Σενεγαλέζος στόπερ να ταξιδέψει για την Ολλανδία. Εκεί δεν θα βρει πρώην συμπαίκτες αλλά πρώην αντιπάλους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ακόμα και τον Ματίας Αλμέιδα, ο Σισέ ως αντίπαλο τον έχει γνωρίσει.

Ο Αλμέιδα αγχώνεται για τις επόμενες τρεις εβδομάδες και όχι για ένα φιλικό
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

23:00 - 28.06.2024

Ο Αλμέιδα αγχώνεται για τις επόμενες τρεις εβδομάδες και όχι για ένα φιλικό

Όταν η ΑΕΚ τρώει έξι γκολ, όσο ειδικών συνθηκών και αν είναι το φιλικό, δεν είναι ποτέ μηδέν οξέα, ωστόσο για τον Αλμέιδα υπάρχουν πολύ πιο ουσιαστικοί λόγοι αγωνίας απ' ένα τεστ προετοιμασίας - Γράφει ο Κώστας Τσίλης.

Βεβαίως η κίνηση αυτή της ΑΕΚ για τον Σενεγαλέζο κεντρικό αμυντικό, έριξε μπόλικο νερό σε μύλο με σενάρια για το πως θα διαμορφωθεί ο χάρτης με τους κεντρικούς αμυντικούς. Στην πραγματικότητα όμως, το σκεπτικό του Αλμέιδα και των ανθρώπων της Ένωσης, είναι ένα και μοναδικό. Να ενισχύσουν περαιτέρω τις επιλογές στα στόπερ.

Ο Σισέ δεν αποκτήθηκε ούτε ως αντί - Μήτογλου, ούτε πολύ περισσότερο ως αντί - Μουκουντί. Ο Αλμέιδα αυτό που διαπίστωσε στην περυσινή σεζόν, με δεδομένες και τις υποχρεώσεις σε ευρωπαϊκό όμιλο, είναι πως υπάρχει ανάγκη για πέντε στόπερ που θα μπορούν όλοι να ξεκινήσουν βασικοί. Εξ ου και έγινε αυτή η κίνηση για τον Σισέ. Για να προστεθεί ένας ακόμα κεντρικός αμυντικός στους ήδη υπάρχοντες.

Αν προκύψει θέμα παραχώρησης του Μουκουντί, τότε δεδομένα η ΑΕΚ θα ξαναβγει στην αγορά για κεντρικό αμυντικό. Βεβαίως μέχρι στιγμής τα... ποσά που διακινούν οι ενδιαφερόμενοι για τον Καμερουνέζο, είναι πολύ πιο χαμηλά από τις απαιτήσεις της Ένωσης. Και η ΑΕΚ δεν πρόκειται καν να συζητήσει παραχώρηση σε προτάσεις μη ελκυστικές. Δεν έχει βγάλει άλλωστε ούτε τον Μουκουντί, ούτε κανέναν παίκτη στην... βιτρίνα.

Επίσης αν ο Μήτογλου αισθανθεί πως θέλει κάτι διαφορετικό στην καριέρα του και το εκφράσει, πάλι είναι μια διαφορετική συζήτηση ως προς την διαχείριση. Προφανώς και αυτό θα είναι κάτι που θα τεθεί στο τραπέζι με τον Αλμέιδα και τον παίκτη. Όμως δεν σχετίζεται με το θέμα Σισέ. Ενώ κάτι τέτοιο, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν υπάρχει καν.