Τι σημαίνει η παραμονή Χατζισαφί για την μεταγραφή αριστερού μπακ και για τα στόπερ της ΑΕΚ

Χατζισαφί

i

Εχσάν Χατζισαφί/intime

Τι σημαίνει η παραμονή Χατζισαφί για την μεταγραφή αριστερού μπακ και για τα στόπερ της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 09:30 - 17.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:02 - 17.06.2024

Η απόφαση της ΑΕΚ να κρατήσει στο ρόστερ της και για την επόμενη σεζόν τον Ιρανό μπακ, έχει διπλή σημασία και αγωνιστική αλλά και μεταγραφική

Σίγουρα η απόφαση της ΑΕΚ να ενεργοποιήσει την οψιόν που υπήρχε στο συμβόλαιο του Εχσάν Χατζισαφί και να τον κρατήσει για ακόμα έναν χρόνο στο ρόστερ, δεν αποτέλεσε δα και καμία τεράστια έκπληξη. Υπήρχε ως ενδεχόμενο, παρότι ο Ιρανός μπακ "περπατάει" στα 34 χρόνια του. Αυτή η απόφαση, έχει διπλή σημασία για την ΑΕΚ. Τόσο αγωνιστική, όσο και... μεταγραφική. Και σίγουρα δεν σημαίνει, πως ο Χατζισαφί θα είναι το βασικό αριστερό μπακ της ΑΕΚ την προσεχή σεζόν.

Η ΑΕΚ έβγαλε κέρδος από τον... δεύτερο φορ της, 16 γκολ και 5 εκατομμύρια ευρώ, μόλις σ' έναν χρόνο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:13 - 15.06.2024

Η ΑΕΚ έβγαλε κέρδος από τον... δεύτερο φορ της, 16 γκολ και 5 εκατομμύρια ευρώ, μόλις σ' έναν χρόνο

Αυτό που κατάφερε η ΑΕΚ με την περίπτωση του Πόνσε από το περυσινό καλοκαίρι μέχρι τώρα, θα καταχωρηθεί ως μια από τις πιο επικερδείς, οικονομικά και αγωνιστικά, υποθέσεις στην ιστορία της

Το γεγονός πως παρέμεινε στο ρόστερ ο παίκτης που πέρυσι ήταν βασική επιλογή του Ματίας Αλμέιδα για την θέση του αριστερού μπακ, δεν σημαίνει πως η ΑΕΚ δεν θα κινηθεί για μεταγραφή. Το ακριβώς αντίθετο. Το γεγονός πως η ΑΕΚ κράτησε τον Χατζισαφί, προφανώς σημαίνει πως έχει στοχεύσει σε μια μεταγραφική περίπτωση, που είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί άμεσα. Που χρειάζεται δουλειά και χρόνο.

⚽️EURO 2024: Ο «άσφαιρος» Σπόραρ, ο «λυτρωτής» Βέγκχορστ και η… «boring boring England»
SPORTAL ORIGINALS

23:50 - 16.06.2024

⚽️EURO 2024: Ο «άσφαιρος» Σπόραρ, ο «λυτρωτής» Βέγκχορστ και η… «boring boring England»

Όλοι Euro για τις αναμετρήσεις της Κυριακής! Παύλος Κουστέρης και Κώστας Τόπας μεταφέρουν το ρεπορτάζ από τα ματς σε Αμβούργο, Στουτγκάρδη και Βεστφαλία. Παρουσιάζουν οι Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης.

Η πρώτη τέτοια περίπτωση που έρχεται κατευθείαν στο μυαλό, είναι αυτή του Δημήτρη Γιαννούλη. Ο διεθνής αριστερός μπακ ενδιαφέρει πολύ την ΑΕΚ, αλλά έχει προτεραιότητα το εξωτερικό. Επομένως δεν πρόκειται καθόλου να βιαστεί να πάρει αποφάσεις. Πιθανότατα η ΑΕΚ θέλει να τον περιμένει και πλέον με τον Χατζισαφί αλλά και τον Πήλιο ως λύσεις για το αριστερό άκρο της άμυνας, έχει και την πολυτέλεια να το κάνει. Υπάρχει δηλαδή καθαρά αγωνιστικά πλέον η δυνατότητα, να ξοδέψει χρόνο η ΑΕΚ για να μπορέσει να κλείσει είτε τον Γιαννούλη, είτε μια άλλη πολύ καλή περίπτωση αριστερού μπακ.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Αλμέιδα είχε πει πριν από μερικούς μήνες, πως ο Χατζισαφί θα μείνει και ως έξτρα λύση για το κέντρο της άμυνας. Ο Αργεντινός τεχνικός ξέρει πως ο Ιρανός μπακ, έχει και την εμπειρία και την δυνατότητα, να ανταποκριθεί στις ανάγκες της θέσης του στόπερ. Κυρίως σε τριάδα, αλλά και σε δυάδα. Και πιθανότατα στο μυαλό του Αλμέιδα είναι πως με τον Χατζισαφί, κλείνει η πεντάδα των εναλλακτικών λύσεων για τα στόπερ. Από εκεί και πέρα ανάλογα με τις εξελίξεις με τον Μουκουντί, θα κριθεί αν θα γίνει μεταγραφή.