Τι σημαίνει πρακτικά η ατάκα του Λαμέλα, «ανυπομονώ να παίξω μ’ αυτή την φανέλα»

Λαμέλα

i

Έρικ Λαμέλα/intime

Τι σημαίνει πρακτικά η ατάκα του Λαμέλα, «ανυπομονώ να παίξω μ’ αυτή την φανέλα»

Κώστας Τσίλης 12:01 - 22.07.2024

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είναι πλέον και επίσημα ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και πλέον το ζητούμενο είναι το πότε θα μπορέσει να τεθεί στην διάθεση του Αλμέιδα

Από τις τρείς... νταν το μεσημέρι της Κυριακής, ο Έρικ Λαμέλα είναι και με την βούλα ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Κάτι που η αλήθεια είναι, πως πριν από ακόμα και δυο μήνες, θα μπορούσε να συζητηθεί μόνο ως όνειρο για τους οπαδούς της Ένωσης. Όμως από την στιγμή που πλέον ο Λαμέλα ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα, το μείζον είναι πότε θα μπει και στο γήπεδο μ' αυτή την φανέλα για επίσημο παιχνίδι.

Νούμερο έκπληξη επέλεξε ο Λαμέλα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:07 - 21.07.2024

Νούμερο έκπληξη επέλεξε ο Λαμέλα

Δεν πήγε ο Αργεντινός μέσοεπιθετικός ούτε στο αγαπημένο του "11", το οποίο πρόλαβε ο Κοϊτά, ούτε στο "17" που θα μπορούσε να είναι ελεύθερο, αλλά έκανε μια επιλογή που είναι έκπληξη

Ο Λαμέλα στις πρώτες δηλώσεις που έκανε ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, είπε δυο φορές πως ανυπομονεί να μπει στο γήπεδο και να παίξει. Και η αλήθεια είναι πως από τις πρώτες του στιγμές στην Αθήνα, το μέλημά του ήταν να τακτοποιήσει το διαδικαστικό κομμάτι της μεταγραφής, για να μπορέσει να πιάσει δουλειά στην προπόνηση. Μάλιστα το έκανε ακόμα και πριν καν προκύψει επίσημη ανακοίνωση.

Είναι δεδομένο πως μέσα στις πολλές κουβέντες που έχουν κάνει ο Λαμέλα με τον Ματίας Αλμέιδα, τέθηκε και το ζήτημα της αγωνιστικής ετοιμότητας. Κάτι βεβαίως που δεν μπορεί να είναι ξεκάθαρο, αν ο Αργεντινός τεχνικός δεν δει τον συμπατριώτη του μέσα στο γήπεδο και στις προπονήσεις. Ήδη βεβαίως, υπάρχει μια πρώτη εικόνα από τα εργομετρικά που έχει κάνει.

Ο Λαμέλα δεν έχει καλοκαιρινή προετοιμασία. Έκανε μόνο ατομικό πρόγραμμα. Είναι όμως γεγονός πως το ατομικό πρόγραμμα αυτό ήταν εξαιρετικά απαιτητικό. Παρόλα αυτά, δεν συγκρίνεται με την δουλειά στην προπόνηση. Όμως τον έχει βοηθήσει πολύ αυτή η δουλειά, σε φουλ ένταση, έστω και ατομικά. Επίσης ο Λαμέλα θέλει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να μπει και να παίξει σε παιχνίδι της ΑΕΚ. Ανυπομονεί και δεν είναι ένα κλισέ στην δήλωση του. Το θέλει όντως πολύ.

Προφανώς και ο Αλμέιδα θα ήθελε τον Λαμέλα όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα στην διάθεση του. Αλλά και απολύτως έτοιμο. Χωρίς κανένα ρίσκο. Γι αυτό και δεν πρόκειται να βιαστεί ο Αργεντινός τεχνικός. Όπως άλλωστε δεν θα βιαστεί ούτε και με τον Τούκου Περέιρα. Θα δουλέψει και με τους δυο μεθοδικά, ώστε να κερδίσουν σωστά το χαμένο έδαφος στο κομμάτι της ετοιμότητας. Ωστόσο η πρώτη εικόνα που υπάρχει, είναι πως αυτό δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο.