Το δεξί άκρο της επίθεσης της ΑΕΚ για το ντέρμπι έχει τουλάχιστον δυο «μνηστήρες»
i

Νίκλας Ελίασον, Νορντίν Άμραμπατ/intime

Το δεξί άκρο της επίθεσης της ΑΕΚ για το ντέρμπι έχει τουλάχιστον δυο «μνηστήρες»

Κώστας Τσίλης 20:15 - 29.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:44 - 14.08.2024

Για την ενδεκάδα της ΑΕΚ στο αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τα... κουκιά δεν είναι καθόλου μετρημένα, ειδικά σε θέσεις όπως στο δεξί άκρο της επίθεσης

Οι αποφάσεις του Ματίας Αλμέιδα για το αγωνιστικό πλάνο ενός ντέρμπι, έτσι κι αλλιώς δεν είναι μια απλή υπόθεση. Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για ένα ντέρμπι όπως το αυριανό (30/4, 20:00) στη Λεωφόρο, που μπορεί να κρίνει τον τίτλο. Τα... κουκιά για την ενδεκάδα της ΑΕΚ, δεν είναι καθόλου μετρημένα. Και μάλιστα για κάποιες θέσεις, γίνεται... μάχη. Όπως για παράδειγμα για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Για την θέση του αριστερού εξτρέμ στο αυριανό (30/4, 20:00) ντέρμπι της Λεωφόρου, υπάρχουν τουλάχιστον δυο πολύ ισχυρές υποψηφιότητες. Σίγουρα του Νίκλας Ελίασον, ο οποίος ξεκίνησε βασικός την προηγούμενη Κυριακή στο Φάληρο και σίγουρα του Νορντίν Άμραμπατ, που ήταν στην ενδεκάδα στο ματς της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ. Ενώ δεν θα πρέπει να βγει εντελώς εκτός κάδρου ούτε και ο Πάολο Φερνάντες, που έκανε εντυπωσιακό παιχνίδι μ' ένα γκολ και ένα δοκάρι την περασμένη Τετάρτη.

Η αλήθεια βεβαίως είναι, πως Ελίασον και Άμραμπατ δείχνουν να έχουν προβάδισμα, σε σχέση με τον Ισπανό για να πάρουν την θέση του βασικού. Όμως για τον Αλμέιδα δεν θα είναι μια καθόλου εύκολη απόφαση. Ο Αργεντινός πιστεύει πολύ στα προσόντα και την ταχύτητα του Σουηδού μεσοεπιθετικού, αλλά και στην προσωπικότητα και την εμπειρία του Μαροκινού. 

Το γεγονός πως ο Άμραμπατ έπαιξε βασικός και την Τετάρτη, ίσως παίξει τον ρόλο του, ως προς την φρεσκάδα που θα ήθελε να δώσει ο Αλμέιδα στην αυριανή ενδεκάδα, με τον Ελίασον που θα είναι πιο ξεκούραστος. Ωστόσο από την άλλη μεριά, εδώ που έχει φτάσει το πράγμα και σ' ένα τόσο καθοριστικό παιχνίδι, ίσως αυτό να είναι και το τελευταίο κριτήριο για την απόφαση του Αργεντινού τεχνικού της ΑΕΚ