Το «έδαφος» για συμφωνία με Φοφανά, το... τηλεφώνημα από Μαρσιάλ και οι δυο εναλλακτικές λύσεις

Το «έδαφος» για συμφωνία με Φοφανά, το... τηλεφώνημα από Μαρσιάλ και οι δυο εναλλακτικές λύσεις

Κώστας Τσίλης 12:20 - 04.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:21 - 04.09.2024

Όλες οι μέρες είναι πλέον κρίσιμες για τις εξελίξεις στην υπόθεση της μεταγραφής του επιθετικού στην ΑΕΚ και το Sportal.gr βάζει στο τραπέζι όλα τα δεδομένα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή

Η ΑΕΚ την μεταγραφή του σέντερ φορ "καίγεται" για να την κλείσει. Πλέον έχει αρχίσει ξανά να την πιέζει πολύ και ο χρόνος, καθώς σε μια εβδομάδα λήγει η μεταγραφική περίοδος και στην Ελλάδα. Και στην πραγματικότητα κάθε μέρα, ίσως και κάθε ώρα που περνά, μπορεί να φέρει εξελίξεις. Και το Sportal.gr επιχειρεί να βάλει σε μια σειρά τα δεδομένα που υπάρχει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Όπως ήδη έχετε ενημερωθεί, η ΑΕΚ την περίπτωση του Ντατρό Φοφανά την έχει δουλέψει πολύ και είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει τα περιθώρια για να την κλείσει θετικά. Στο ταξίδι που έκανε που έκανε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Παναγιώτης Κονέ και στις διαπραγματεύσεις με την Τσέλσι, έδαφος για συμφωνία προέκυψε. Αλλά μόνο στον τομέα της αγοράς του Ιβοριανού επιθετικού και όχι του δανεισμού. Σ' αυτό η Τσέλσι φαίνεται να δείχνει ανυποχώρητη.

Επομένως πρακτικά αυτό που ισχύει, είναι πως η ΑΕΚ καλείται να αποφασίσει αν το προχωρήσει για να βάλει στην τελική ευθεία μια συμφωνία με τους Λονδρέζους για την αγορά του παίκτη. Με βάση πάντα το δεδομένα πως τα οικονομικά δεδομένα παραμένουν υψηλά. Όχι πλέον απλησίαστα, αλλά υψηλά. Αυτό σημαίνει, πως μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκύψουν εξελίξεις.

Όσον αφορά την υπόθεση του Άντονι Μαρσιάλ, εκεί τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Η περίπτωση του Γάλλου επιθετικού, όπως διαβάσατε στο Sportal.gr, μπήκε στην μεταγραφική συζήτηση της ΑΕΚ μέσα από προτροπή μάνατζερ. Και προφανώς η Ένωση κινητοποιήθηκε. Ωστόσο η αίσθηση που υπάρχει είναι πως ο Μαρτιάλ δεν βλέπει καθόλου ζεστά την προοπτική της Ελλάδας και της ΑΕΚ. Και επί της ουσίας η Ένωση, δεν έχει ανοιχτή γραμμή με τον Γάλλο φορ.

Ο Μαρσίαλ γνωρίζει για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ αλλά και όσα μπορεί να του προσφέρει σε οικονομικό επίπεδο και όχι μόνο. Και η μόνη περίπτωση για να υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη, είναι να προκύψει αλλαγή στην στάση του Γάλλου φορ. Στροφή δηλαδή και προσέγγιση της προοπτικής να μετακομίσει στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ. Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, αλλά ουδείς μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί. Ο Μαρσιάλ είναι ελεύθερος και με δυνατότητα πολύ περισσότερων επιλογών για την συνέχεια της καριέρας του, σε σχέση με τον Φοφανά που ως μεταγραφή μπορεί να πάει μόνο εκεί που ακόμα είναι ανοιχτή η μεταγραφική αγορά.

Η ΑΕΚ επίσης έχει ακόμα δυο εναλλακτικές λύσεις, σε περίπτωση που όλα οριστικά τελειώσουν και με τον Φοφανά και με τον Μαρσίαλ. Θεωρητικά έτοιμες για να ενεργοποιηθούν, αλλά και αυτό έχει να κάνει με το timing. Υπό την έννοια πως εκτός από τις ομάδες, αυτή την εποχή πλέον πιέζονται από τον χρόνο και οι ποδοσφαιριστές, που θέλουν να κλείσουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.