Το φιλικό με την Ομόνοια, είναι για την ΑΕΚ το μοναδικό κανονικό τεστ για την Ευρώπη

Το φιλικό με την Ομόνοια, είναι για την ΑΕΚ το μοναδικό κανονικό τεστ για την Ευρώπη

Κώστας Τσίλης 22:01 - 17.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:01 - 17.07.2024

Σ' αυτό το ματς που θα δώσει η Ένωση στην Κύπρο, θα μπορέσει ο Αλμέιδα για πρώτη φορά να τεστάρει τις αγωνιστικές του σκέψεις για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς στις 24 Ιουλιού.

Έτσι κι αλλιώς ο Ματίας Αλμέιδα συνηθίζει να λέει πως "τα φιλικά στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας γίνονται απλώς για να γίνουν και η δουλειά στην προπόνηση είναι αυτό που μετράει". Πολύ περισσότερο φέτος, που το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ στην Ολλανδία, έγινε με πολλές απουσίες. Και ουσιαστικά σε κανένα από τα φιλικά, ούτε καν το τελευταίο πριν την επιστροφή στην Αθήνα, δεν είχε την δυνατότητα να κάνει ο Αλμέιδα αγωνιστικές δοκιμές, με προβολή στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς στις 24 Ιούλη.

Οι Μεξικανοί συνεχίζουν ανούσια επικοινωνιακά τρικ για Πινέδα, χωρίς να υπάρχει καμία εξέλιξη
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:54 - 17.07.2024

Οι Μεξικανοί συνεχίζουν ανούσια επικοινωνιακά τρικ για Πινέδα, χωρίς να υπάρχει καμία εξέλιξη

Μετά από αρκετές μέρες... σιγής, οι Μεξικανοί ξαναμπήκαν στην διαδικασία επικοινωνιακών παιχνιδιών, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να έχει αλλάξει το παραμικρό ως προς τα δεδομένα από την πλευρά της ΑΕΚ

Αυτό το δεδομένο, δίνει μια εντελώς διαφορετική διάσταση και βαρύτητα, στο αυριανό φιλικό με την Ομόνοια στην Κύπρο. Είναι ουσιαστικά το πρώτο και θα είναι και το μοναδικό ματς, στο οποίο ο Αλμέιδα θα μπορεί να τεστάρει τις αγωνιστικές του σκέψεις, για την μάχη των προκριματικών του Conference, στην οποία θα μπει η ΑΕΚ την προσεχή Τετάρτη. Βεβαίως και τώρα υπάρχουν απουσίες. Ο Περέιρα είναι ακόμα ανέτοιμος και έχει αρκετό δρόμο να καλύψει, ενώ ο Μουκουντί και ο Τσιλούλης είναι τραυματίες.

Όμως σε γενικές γραμμές, ο Αλμέιδα είναι σε θέση σ' αυτό το φιλικό, να κάνει αγωνιστικές δοκιμές, με προβολή σ' αυτό που θα παρατάξει στις 24 Ιούλη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Για παράδειγμα, στο ματς με την Ομόνοια θα δει και τους δυο τερματοφύλακές του. Και τον Μπρινιόλι, που ήδη τον έχει από την προετοιμασία αλλά και τον Στρακόσια που σίγουρα θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Επίσης ο Αλμέιδα έχει στην διάθεση του με πολύ περισσότερες προπονήσεις στα πόδια τους και τον Γκατσίνοβιτς και τον Σιμάνσκι αλλά και τον Βίντα.

Επίσης έχουν επιστρέψει και ο Πινέδα και ο Κάλενς. Αμφότεροι έχουν λίγες προπονήσεις στα πόδια τους, αλλά θα πάρουν και αυτοί χρόνο συμμετοχής. Όπως χρόνο θα πάρει και ο Κοϊτά, που μπορεί να έχει και αυτός λίγες προπονήσεις, αλλά έχει έρθει με υψηλό βαθμό ετοιμότητας, καθώς έχει κάνει προετοιμασία με την Σιντ Τρούιντεν. Γενικώς θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι αγωνιστικές επιλογές που θα κάνει στο φιλικό στην Κύπρο ο Αλμέιδα, καθώς θα έχουν... προβολή στις σκέψεις του για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς.