Το φιλικό της ΑΕΚ με την Ομόνοια, πιθανόν θα δείξει και τον αντικαταστάτη του Αραούχο

Το φιλικό της ΑΕΚ με την Ομόνοια, πιθανόν θα δείξει και τον αντικαταστάτη του Αραούχο

Κώστας Τσίλης 14:37 - 18.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:37 - 18.07.2024

Με την αποχώρηση του "Τσίνο" έμεινε κενή η θέση του πρώτου αρχηγού στην Ένωση και ίσως το αποψινό ματς να φανερώνει ποιος είναι αυτός που θα πάρει το πρώτο περιβραχιόνιο

Το αποψινό τεστ της ΑΕΚ με την Ομόνοια στην Λευκωσία, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Όπως ήδη διαβάσατε στο Sportal.gr, είναι το πρώτο αλλά και το μοναδικό φιλικό, στο οποίο ο Ματίας Αλμέιδα μπορεί να κάνει δοκιμές στις αγωνιστικές του σκέψεις για την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη την προσεχή Τετάρτη. Ωστόσο ενδεχομένως να προκύψει και κάτι ακόμα, επίσης με σημασία, στο αποψινό ματς.

Με δεδομένο πως πλέον έχουν επιστρέψει και βρίσκονται στην αποστολή όλοι οι... υποψήφιοι, ίσως το φιλικό φανερώσει και το ποιός θα αντικαταστήσει τον Αραούχο στον ρόλο του πρώτου αρχηγού της ΑΕΚ. Είναι ένα σημαντικό κενό, το οποίο άφησε πίσω του ο "Τσίνο". Μέχρι τώρα, δεν έχει υπάρξει κάποια ένδειξη. Στα φιλικά στην Ολλανδία ήταν αρχηγός ο Πέτρος Μάνταλος, αλλά υπήρχαν και πολλές απουσίες.

Υπάρχει μια λογική που θέλει τον Ντομαγκόι Βίντα να αναλαμβάνει τον ρόλο, ως ο πιο συμβατός λόγω προσωπικότητας και αξίας και ονόματος και επίδρασης στην ομάδα. Κάτι που ενδεχομένως να το είχε "δείξει" και η αφίσα με τα εισιτήρια διαρκείας, που είχε πρώτο και μεγαλύτερο απ' όλους στην φωτογραφία τον Κροάτη. Κάτι που ήδη από τότε είχε επισημανθεί από το Sportal.gr.

Φυσικά υπάρχει και ο Νταμιάν Σιμάνσκι, που πέρυσι ήταν ο δεύτερος στην σειρά αρχηγός. Αλλά τις περισσότερες φορές ήταν ο πρώτος καθώς έπαιξε τα πιο πολλά ματς. Επομένως την ξέρει καλά την δουλειά. Και ως εκ τούτου είναι υποψήφιος. Μέσα στην τετράδα ή πεντάδα των αρχηγών μπορεί να είναι ο Κώστας Γαλανόπουλος, μπορεί να είναι και ο Νορντίν Άμραμπατ. Δύσκολα όμως, ως πρώτοι αρχηγοί. Πάντως είναι πιθανό, εν τη παρουσία όλων στο αποψινό φιλικό, να φανεί ποιός θα πάρει το πρώτο περιβραχιόνιο από το μπράτσο του Αραούχο.