Το κλάμα του Κριστιάνο και το όνειρο της Γιουνάιτεντ για τον Εμπαπέ
i

Κριστιάνο Ρονάλντο/©Intime

Το κλάμα του Κριστιάνο και το όνειρο της Γιουνάιτεντ για τον Εμπαπέ

Sportal newsroom 15:19 - 17.11.2022 / Ανανεώθηκε: 11:29 - 20.08.2024

Λίγο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποφάσισε να τραβήξει ξανά τα φώτα πάνω του. Και η Γιουνάιτεντ ήδη αναζητά τον αντικαταστάτη του.

Εκανε κρότο η συνέντευξη του Κριστιάνο Ρονάλντο στον Πιρς Μόργκαν. Ο Πορτογάλος… απασφάλισε και άρχισε να εκτοξεύει βόμβες προς πάσα κατεύθυνση. Για τη διοίκηση της Γιουνάιτεντ. Για τον προπονητή της ομάδας. Για πρώην ποδοσφαιριστές, όπως τον Ρούνεϊ, που κατακρίνουν την απόδοσή του. Κυρίως; Για το πως του συμπεριφέρθηκε ο σύλλογος στην πιο δύσκολη στιγμή – όχι απλά της καριέρας του, αλλά – της ζωής του. Εκεί «έσπασε» η όποια καλή σχέση μπορεί να είχε ο Κριστιάνο με τη διοίκηση της ομάδας. Εκεί αντιλήφθηκε πως η επιστροφή του στο Ολντ Τράφορντ δε θα είναι όπως την ονειρευόταν ο καθένας. Κυρίως όπως την ονειρεύονταν εκείνος και οι φίλοι της ομάδας.

Ακουσε τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ο Πορτογάλος το καλοκαίρι του 2021 για να γυρίσει στο Μάντσεστερ και στην κόκκινη πλευρά αυτού. Για όσους θυμούνται, το πρωινό της ημέρας που υπέγραψε στη Γιουνάιτεντ ο τόπος… βούιζε πως εκείνο πηγαίνει στη Σίτι. Μέχρι που ο Φέργκιουσον τον πήρε τηλέφωνο και του είπε να ακούσει την καρδιά του. Τα όσα είπε ο Κριστιάνο για όλη τη σχέση του και τη συνεργασία του με τη Γιουνάιτεντ έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Από χθες τα φώτα έπεσαν στην τραγική ιστορία του χαμού του νεογέννητου γιου του τον περασμένο Απρίλιο και πως βίωσαν οικογενειακώς αυτή την τραγωδία, χάνοντας ένα από τα δίδυμα που περίμεναν.

«H Xεορχίνα έφτασε σπίτι και τα παιδιά άρχισαν να ρωτούν πού είναι το άλλο μωρό, πού είναι το άλλο μωρό. «Μαμά πού είναι το άλλο μωρό» ρωτούσαν επίμονα, και μετά από μια εβδομάδα λέω «ας είμαστε ειλικρινείς με τα παιδιά, ας πούμε ότι ο Άγγελος που είναι το όνομά του, πήγε στον Παράδεισο», ανέφερε αρχικά.

«Ηταν ίσως η χειρότερη στιγμή που πέρασα στη ζωή μου, από τότε που πέθανε ο πατέρας μου… Όταν κάνεις παιδί, περιμένεις ότι όλα θα είναι φυσιολογικά και όταν συμβαίνει αυτό, είναι δύσκολο. Εγώ και η Χεορχίνα περάσαμε αρκετά δύσκολες στιγμές, γιατί δεν καταλαβαίναμε γιατί μας συνέβη. Ήταν πολύ, πολύ δύσκολο να καταλάβουμε τι συμβαίνει σε εκείνη την περίοδο της ζωής μας.

Περάσαμε τις δύσκολες στιγμές, αλλά είπαμε «Ακου, έχουμε περισσότερα παιδιά, έχουμε ένα που γεννήθηκε, τη Μπέλα και πρέπει να είμαστε κι εμείς ευτυχισμένοι». Παράλληλα, αποκάλυψε ότι έκλαψε με τον μεγαλύτερο γιο του, τον 12χρονο Κριστιάνο Τζούνιορ, καθώς του έλεγε τα νέα στην κρεβατοκάμαρά του.

Και ξαφνικά… Κιλιάν Εμπαπέ

Εδώ και δύο μέρες ολόκληρος ο οργανισμός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ασχολείται με το τι θα κάνει με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Και πως θα απαλλαγεί από τον Πορτογάλο και το συμβόλαιό του. Δεν υπάρχει, πλέον, δρόμος επιστροφής. Δεν το θέλει καμία από τις δύο πλευρές. Η αγγλική Mirror χθες έριξε και τη… βόμβα. «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να αντικαταστήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Κιλιάν Εμπαπέ και δίνει 171 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε σε αποκλειστικό της δημοσίευμα. Δημοσίευμα που ξεκίνησε νέο γύρο φημών και πληροφοριών και φυσικά βάζει… φωτιά ενόψει των μεταγραφικών περιόδων που έρχονται. Με πρωταγωνιστή και πάλι τον Εμπαπέ, όπως συνέβη και το καλοκαίρι με τη Ρεάλ. Θυμίζουμε πως πρόσφατα υπήρξαν νέα δημοσιεύματα για την Παρί Σεν Ζερμέν, τα οποία ανέφεραν πως θέλει να απαλλαγεί από τον Γάλλο παρά την πρόσφατη ανανέωση.

Στα χρήματα που σκοπεύει να δώσει η Γιουνάιτεντ για να σπάσει τη συμφωνία του Εμπαπέ με την Παρί είναι και ο μισθός του παίκτη. Οπως αναφέρει η Mirror, οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι από τις λίγες ομάδες αυτή τη στιγμή που μπορεί να προσφέρει τον μισθό που θέλει ο Γάλλος σούπερ σταρ: 500.000 λίρες την εβδομάδα. Η επιστροφή από το Μουντιάλ σίγουρα θα μας κρατήσει το ενδιαφέρον όσον αφορά το μέλλον όλου του χάρτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και στο… παιχνίδι σύντομα θα μπει ακόμα ένα μεγάλο όνομα. Ο Βίκτορ Οσιμέν της Νάπολι, που φέρεται να είναι η εναλλακτική επιλογή της Γιουνάιτεντ αν δεν καταφέρει το όνειρο του Εμπαπέ.