Το κλείσιμο της αγοράς στα 5 τοπ πρωταθλήματα, άλλαξε τα δεδομένα στην ΑΕΚ για την μεταγραφή φορ

Φοφανά - Φωτ. IMAGO

i

Ντατρό Φοφανά

Το κλείσιμο της αγοράς στα 5 τοπ πρωταθλήματα, άλλαξε τα δεδομένα στην ΑΕΚ για την μεταγραφή φορ

Κώστας Τσίλης 16:00 - 01.09.2024

Στην Ένωση έχουν μπει στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων κυρίως με τέσσερις περιπτώσεις επιθετικών, που τουλάχιστον οι τρεις εξ αυτών άρχισαν να προχωράνε κυρίως λόγω της χρονικής συγκυρίας

Η απόκτηση ενός σέντερ φορ είχε μπει στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ από τα... μπετά του. Από την πρώτη στιγμή που έγινε αυτός ο σχεδιασμός. Προφανώς και το πλάνο φυσικά και δεν ήταν να μπει ο Σεπτέμβρης και να μην έχει κλείσει αυτή η εκκρεμότητα για την ΑΕΚ. Άλλωστε τον φορ ο Ματίας Αλμέιδα τον χρειάστηκε και με τη Νόα και με την Λαμία και δεν τον είχε. Όμως εδώ που έχει φτάσει το πράγμα, η χρονική συγκυρία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις. Πιθανότατα θετικό.

Σκληρή παρτίδα της ΑΕΚ για Φοφανά και ακόμα τρεις καλές περιπτώσεις σέντερ φορ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:53 - 31.08.2024

Σκληρή παρτίδα της ΑΕΚ για Φοφανά και ακόμα τρεις καλές περιπτώσεις σέντερ φορ

Στην τελική ευθεία είναι ουσιαστικά τέσσερις διαφορετικές... "μάχες" της Ένωσης για την απόκτηση ενός επιθετικού, με την περίπτωση του Ιβοριανού φορ της Τσέλσι να βρίσκεται ανάμεσα σ' αυτές

Η ΑΕΚ ολόκληρη την εβδομάδα που πέρασε, έριξε όλο το βάρος στο να κλείσει αυτή την μεταγραφή. Και μάλιστα ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή με τις συζητήσεις για την απόκτηση του Ντουά από τον Λουντογκόρετς. Όμως όσο οι μέρες περνούσαν, τόσο τα δεδομένα άλλαζαν. Κυρίως ως προς τις περιπτώσεις φορ που προέκυπταν. Και η αλήθεια είναι πως το κλείσιμο της μεταγραφικής αγοράς στα 5 τοπ πρωταθλήματα της Ευρώπης, άλλαξε όλα τα δεδομένα στην ΑΕΚ.

Όπως ήδη έχετε διαβάσει από χθες στο Sportal.gr, η ΑΕΚ έχει ξεχωρίσει, έχει προχωρήσει και επί της ουσίας περιμένει απαντήσεις από τέσσερις περιπτώσεις φορ (την μια μάλιστα την έχει προχωρήσει πάρα πολύ). Ανάμεσα σ' αυτές είναι και του Ντατρό Φοφανά. Τουλάχιστον οι δυο απ' αυτές τις περιπτώσεις, προέκυψαν για την ΑΕΚ, όταν πλέον έκλεισαν οι μεταγραφικές πόρτες των πρωταθλημάτων σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία.

Ακόμα και την περίπτωση του Φοφανά, που η ΑΕΚ την είχε εντοπίσει από τις αρχές του καλοκαιριού, ήταν αδύνατον να την πλησιάσει, μέχρι να φτάσει το τέλος του Αυγούστου. Όχι μόνο λόγω των απαιτήσεων της Τσέλσι, οι οποίες έτσι κι αλλιώς εξακολουθούν να αποτελούν το "αγκάθι", αλλά κυρίως επειδή ο Ιβοριανός επιθετικός στόχευε σε μεταγραφή σ' ένα από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα. Η Έβερτον τον ήθελε, η Χοφενχάιμ τον καλοέβλεπε.

Όσο για τις άλλες περιπτώσεις και κυρίως αυτή που η ΑΕΚ έχει προχωρήσει πολύ, μπήκαν στο μεταγραφικό τραπέζι της, μόνο από την στιγμή που βγήκε η προοπτική μιας ομάδας από τα πέντε μεγάλα πρωτάθλημα. Διότι λόγω βιογραφικού, εκεί ήταν η αρχική του στόχευση. Με την ΑΕΚ να παλεύει πλέον, να εκμεταλλευτεί αυτή την χρονική συγκυρία. Έχοντας πάντως αντίπαλο πλέον, κυρίως το πρωτάθλημα της Τουρκίας.