«Το ξανασκέφτηκε ο Μέσι, θετικός να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία για να έχει αντίπαλο τον Κριστιάνο»

Κριστιάνο Ρονάλντο & Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images/Ideal Images

«Το ξανασκέφτηκε ο Μέσι, θετικός να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία για να έχει αντίπαλο τον Κριστιάνο»

Κώστας Τόπας 13:12 - 05.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:22 - 14.08.2024

Ο Λιονέλ Μέσι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία που για λογαριασμό της Αλ Χιλάλ, την αιώνια αντίπαλο της Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ESPN.

Οσο κυλάνε οι μέρες και ο Λιονέλ Μέσι δεν βάζει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν, οι φήμες για την αποχώρηση του από την πόλη του Φωτός αυξάνονται. Την Τρίτη (04/04) ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο αποκάλυψε ότι η Αλ Χιλάλ, η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας κατέθεσε επίσημη πρόταση στον Λιονέλ Μέσι με απολαβές που θα ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. 

Λίγες ώρες αργότερα στην Ισπανία ανέφεραν ότι από την πλευρά του, ο 35χρονος μεσοεπιθετικός φέρεται να επικοινώνησε με τον Τσάβι, προκειμένου να συζητήσει την επιστροφή του στην Μπαρτσελόνα. Μάλιστα, άνθρωποι του στενού του κύκλου διέψευσαν τα σενάρια που τον θέλουν να μετακομίζει στην Σαουδική Αραβία, ωστόσο νέο δημοσίευμα, αυτή τη φορά από το ESPN, τονίζει ότι ο Παγκόσμιος πρωταθλητής είναι θετικός στο να φορέσει τη φανέλα της Αλ Χιλάλ.

Σε αδιέξοδο με την Παρί

Το εν λόγω δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι ο Μέσι είναι απίθανο να καταλήξει σε συμφωνία για την επέκταση του συμβολαίου του στην Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία λήγει στο τέλος της σεζόν, έχοντας υπογράψει διετές συμβόλαιο με την άφιξή του από την Μπαρτσελόνα το 2021.

Τα οικονομικά προβλήματα της Μπαρτσελόνα

Ενώ ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, διατηρεί ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση μιας συμφωνίας για την επιστροφή του αρχηγού της Αργεντινής στο «Καμπ Νόου» οι «μπλαουγκράνα» συνεχίζουν να μάχονται ενάντια στα οικονομικά προβλήματα και μια κίνηση για την απόκτηση του Μέσι φαίνεται απίθανο να πετύχει.

Το ενδιαφέρον της Ίντερ Μαϊάμι

Και παρόλο που η Ίντερ Μαϊάμι έχει εμπλακεί σε μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Μέσι, το franchise της Major League Soccer δεν θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί με τα χρήματα που προσφέρονται στη Σαουδική Αραβία.

Το ενδεχόμενο της Σαουδική Αραβίας

Το EPSN τονίζει ότι ο Λιονέλ Μέσι είναι θετικός στο ενδεχόμενο μετακίνησης του στην Σαουδική Αραβία, για λογαριασμό της Αλ Χιλάλ, της αιώνιας αντιπάλου της Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο. 

Σιγή ιχθύος από τον Αλ Κελαϊφί για το μέλλον του Μέσι στην Παρί (vid)
LIGUE 1

09:25 - 05.04.2023

Σιγή ιχθύος από τον Αλ Κελαϊφί για το μέλλον του Μέσι στην Παρί (vid)

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί απέφυγε τις κάμερες όταν δημοσιογράφοι τον εντόπισαν και τον ρώτησαν σχετικά με το μέλλον του Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν και την αστρονομική πρόταση που φέρεται να έχει στα χέρια του ο Αργεντινός αστέρας από την Αλ Χιλάλ.

Η Αλ Χιλάλ, με προπονητή τον πρώην επιθετικό της Αργεντινής Ραμόν Ντίαζ, είναι η πρωταθλήτρια της Σαουδικής Αραβίας και η πιο επιτυχημένη ομάδα του Champions League της Ασίας, έχοντας κερδίσει τη διοργάνωση για τέταρτη φορά ρεκόρ, όταν διεξήχθη για τελευταία φορά το 2021. Ο σύλλογος θεωρείται ο μεγαλύτερος και πιο δημοφιλής στη Σαουδική Αραβία.

Επιθυμία της Σαουδική Αραβίας είναι να συνεχίσει να ενισχύει το προφίλ του ποδοσφαίρου, μετά τη μετακίνηση του Ρονάλντο στην Αλ-Νασρ. Μάλιστα, έχει προγραμματιστεί να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο και αναμένεται ότι το έθνος θα επιβεβαιώσει την υποψηφιότητά του να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 νωρίτερα εντός του έτους.