Το «κύκνειο άσμα» των μεγάλων παικτών

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Το «κύκνειο άσμα» των μεγάλων παικτών

Sportal newsroom • Κώστας Τόπας • 11:57 - 15.11.2022 / Ανανεώθηκε: 11:29 - 20.08.2024

Μέσι, Ρονάλντο, Μπενζεμά, Μόντριτς είναι μερικά από τα πρώτα ονόματα παικτών που το Μουντιάλ του Κατάρ θα αποτελέσει το «κύκνειο άσμα» τους αναφορικά με τη διοργάνωση.

Το αξιοσημείωτο βέβαια είναι ότι σχεδόν όλοι εξ αυτών δεν έχουν κατακτήσει την κούπα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έτσι, στο Κατάρ ενδεχομένως να είναι η τελευταία τους ευκαιρία, με αποτέλεσμα αυτό από μόνο του να ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη των προσδοκιών των φιλάθλων.

Μέσι εναντίον Κριστιάνο

Για τον Λιονέλ Μέσι αυτό του τουρνουά θα είναι και το τελευταίο με την «Αλμπισελέστε», όπως άλλωστε είχε παραδεχθεί σε πρόσφατες δηλώσεις του ο μεγάλος αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ο μόνος τίτλος που λείπει από το παλμαρέ του κατά πολλούς κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Εκεί που αξίζει να σταθεί κανείς είναι ότι ο «Λίο» μπορεί να φτάσει τα 1.000 ματς. Πώς; Αρκεί η ομάδα του να φτάσει στον τελικό του και αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια. Αυτό θα ήταν το ιδανικό φινάλε του Λιονέλ Μέσι στον δρόμο προς την κορυφή του κόσμου με την εθνική Αργεντινής.

Από την άλλη υπάρχει και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, του οποίου η φετινή πορεία στην Μάνσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι αυτή που λογικά ο ίδιος θα φανταζόταν. Συγκεκριμένα, μετράει μόλις τρία γκολ και δύο ασίστ σε Αγγλία και Ευρώπη υπό τις οδηγίες του Τεν Χάαχ. Ωστόσο, η κατάκτηση της κορυφής στο Κατάρ θα τον καθιερώσει ως τον κορυφαίο όλων των εποχών. Θα έχει «πατήσει» τα 41 στο επόμενο Μουντιάλ, οπότε αυτή αποτελεί ίσως την τελευταία του μεγάλη ευκαιρία να προσθέσει τη «χρυσή» κούπα στη συλλογή του.

Στη συγκεκριμένη λίστα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το όνομα του Καρίμ Μπενζεμά. Ο νικητής του Ballon d'Or για το 2022, διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του και βρίσκεται σε δαιμωνιώδη φόρμα με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι εμφανίσεις του ήταν τέτοιες που ο Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν θα μπορούσε να μην τον συμπεριλάβει στα πλάνα του στην Εθνική Γαλλίας για τα ματς του Κατάρ. Σαφέστατα, ο Μπενζεμά θα προσθέσει εμπειρία στην άκρως ταλαντούχα ομάδα των «τρικολόρ» και θα αποτελέσει σημαντικό ρόλο για το back-to-back. Το θέμα είναι αν θα τα καταφέρει…

Το δίδυμο της Ρεάλ και ο Τιάγκο Σίλβα

Από την άλλη, ένας συμπαίκτης του Μπενζεμά στη Ρεάλ είναι επίσης υποψήφιος για να αγωνιστεί τελευταία φορά στην τελική φάση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Φυσικά ο λόγος για τον… ακούραστο Λούκα Μόντριτς, ο οποίος βέβαια ετοιμάζεται να βάλει τα δυνατά του, προκειμένου η Κροατία να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται στην διοργάνωση. Το 2018 έφτασε μια ανάσα στα γήπεδα της Ρωσίας, αλλά τότε είδε την Γαλλία να επικρατεί στον τελικό με 4-2 και να σηκώνει στον αέρα του «Luzhniki Stadium» το τρόπαιο.

Στη σχετική λίστα υπάρχει ένας ακόμα ποδοσφαιριστής ο οποίος διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του και το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, ενδεχομένως να αποτελέσει το τελευταίο της καριέρας του. Ο λόγος για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος το καλοκαίρι μετακόμισε στην Βαρκελώνη για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα. Ο Πολωνός στράικερ τα πηγαίνει περίφημα με τη νέα του ομάδα, έχοντας σκοράρει 18 τέρματα σε 19 αναμετρήσεις, όντας ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Το τελευταίο όνομα της συγκεκριμένης λίστας είναι ο Τιάγκο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος στόπερ της Τσέλσι σε αρκετές συνεντεύξεις του έχει τονίσει πως το Κατάρ και το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι η στερνή του συμμετοχή με τη «Σελεσάο» σε μεγάλη διοργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη συμμετοχή του με τη Βραζιλία σε Μουντιάλ (2010 - 2014 - 2018 - 2022).

Το σημαντικότερο βέβαια όλων είναι το γεγονός ότι οι φίλαθλοι και οι θεατές που θα παρευρεθούν στα γήπεδα του Κατάρ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τους μεγάλους αστέρες του ποδοσφαίρου. Πιθανότατα βέβαια για τελευταία φορά…

Tags: