Το «λαβράκι» που «ψάρεψε» η ΑΕΚ από επαρχία του Μπουένος Άιρες, έφτασε τα 5 γκολ σε 5 ματς

Σόσα

i

Ελιάν Σόσα/©intime

Το «λαβράκι» που «ψάρεψε» η ΑΕΚ από επαρχία του Μπουένος Άιρες, έφτασε τα 5 γκολ σε 5 ματς

Κώστας Τσίλης 20:23 - 19.10.2024 / Ανανεώθηκε: 20:24 - 19.10.2024

Η ΑΕΚ έφερε το καλοκαίρι από την Αργεντινή για την Β ομάδα της τον Σόσα, εκείνος σκοράρει ασταμάτητα και το Sportal.gr ακτινογραφεί το πρότζεκτ του 21χρονου μεσοεπιθετικού

Μπορεί καμία ομάδα στον κόσμο να μην μπαίνει σε κανένα παιχνίδι για να χάσει. Όμως είναι αλήθεια πως για την ΑΕΚ Β, το τελευταίο που έχει σημασία, είναι να τα αποτελέσματα. Πολύ περισσότερο μετράει το υλικό που υπάρχει. Άλλωστε γι αυτό και στο ματς της προηγούμενης Κυριακής ήταν παρών ο Χαβιέ Ριμπάλτα και στο σημερινό με τον Πανιώνιο ο Κώστας Σταυροθανασόπουλος.

Όταν η ΑΕΚ έβαλε τέσσερα στον ΠΑΟΚ πήρε πρωτάθλημα, όταν δέχθηκε δύο το έχασε
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

15:13 - 19.10.2024

Όταν η ΑΕΚ έβαλε τέσσερα στον ΠΑΟΚ πήρε πρωτάθλημα, όταν δέχθηκε δύο το έχασε

Για ένα ματς όπως το συγκεκριμένο με τον ΠΑΟΚ, μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια θα παίξουν ρόλο για την ΑΕΚ και ο ρυθμός και οι επιλογές αλλά ακόμα και οι προβολές στις δυο προηγούμενες σεζόν - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Μάλιστα τόσο ο ποδοσφαιρικός διευθυντής της ΑΕΚ την προηγούμενη Κυριακή στο Σεραφείδειο, όσο και σήμερα στη Νέα Σμύρνη, ο στενός του συνεργάτης, αυτό που είδαν ήταν τον Ελιάν Σόσα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ένα γκολ με Καλαμάτα, ένα με Πανιώνιο. Και μ' αυτά τα δυο, ο 21χρονος Αργεντινός έφτασε τα πέντε γκολ σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα της Superleague 2.

Διότι άσχημη επίδοση για ένα παιδί που αφενός κάνει για πρώτη φορά το ταξίδι στην Ευρώπη από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Και αφετέρου δεν είναι καν σεντερ φορ. Η θέση του Σόσα είναι κυρίως στο δεξί άκρο της επίθεσης. Έχει παίξει όμως και στην αντίστοιχη θέση αριστερά, αλλά και πίσω από τον φορ. Σκόραρε απ' όλες τις θέσεις.

Ο Σόσα είναι ένα παιδί που η ΑΕΚ τον βρήκε στην ομάδα της Ντεφενσά, σ' ένα προάστια του Μπουένος Άιρες. Χωρίς καν να έχει προλάβει να δείξει εκεί τι μπορεί να κάνει, παρότι είχε βγει από τα σπλάχνα της Μπόκα Τζούνιορς. Προφανώς ο 21χρονος μεσοεπιθετικός είναι αποτέλεσμα δικτύωσης και σίγουρα έγκρισης του Ματίας Αλμέιδα. Με άμεση προσαρμογή στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ ο Σόσα, μέχρι τώρα έχει ξεχωρίσει κυρίως με την αποτελεσματικότητά του.

Είναι δεδομένο πως εαν συνεχίσει έτσι, δεν θα αργήσει η συζήτηση για ενσωμάτωση στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Ο λόγος μάλιστα που ακόμα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, πιθανότατα αφορά την "πολυκοσμία" που ήδη υπάρχει στην θέση που κυρίως αγωνίζεται ο Σόσα. Για το δεξί άκρο της επίθεσης υπάρχει ο Ελίασον, ο Άμραμπατ, ο Φερνάντες και ο Τσιλούλης.

Αυτό σημαίνει πως ο Σόσα πιθανότατα δεν θα έπαιζε ούτε στα οικογενειακά διπλά, ακόμα και ως αλλαγή. Περισσότερο ωφέλιμη για τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό είναι η δουλειά που κάνει στην ΑΕΚ Β και ο αγωνιστικός χρόνος που παίρνει στο πρωτάθλημα της δεύτερης εθνικής. Κάτι άλλωστε που φαίνεται και από τις επιδόσεις του. Άλλωστε η ΑΕΚ δεν έχει λόγο να βιάζεται, καθώς το συμβόλαιο του Σόσα, είναι μέχρι και το 2028.