Το μεγάλο ταλέντο της Λίβερπουλ που πλέον τηγανίζει κοτόπουλα
i

Ο Ζερόμ Σινκλέρ/ Screenshot

Το μεγάλο ταλέντο της Λίβερπουλ που πλέον τηγανίζει κοτόπουλα

Πάνος Μαλακτάρης • 12:54 - 09.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:43 - 20.08.2024

Όταν στα 16 σου κάνεις ντεμπούτο στη Λίβερπουλ, σίγουρα θα περίμενες μια καλύτερη εξέλιξη από αυτή του νεαρού Άγγλου Ζερόμ Σινκλέρ που 10 χρόνια μετά δουλεύει σε εστιατόριο.

Όταν είσαι γεννημένος το 1996 και κάνεις το ντεμπούτο σου το 2012 με την πρώτη ομάδα της Λίβερπουλ, όλοι οι -ποδοσφαιρικοί- δρόμοι δείχνουν να ανοίγονται μπροστά σου διάπλατοι. Ο Ζερόμ Σινκλέρ παραμένει ο νεότερος παίχτης που έχει φορέσει τη φανέλα των reds, με τον Brendan Rogers, τον τότε προπονητή του, να εξάρει το ταμπεραμέντο του νεαρού.

Tο ντεμπούτο του το είχε κάνει απέναντι στη West Brom, ενώ είχε σημειώσει και ένα τέρμα απέναντι στην Έξετερ για το θεσμό του κυπέλλου τη σεζόν 2015-16. Ωστόσο δέκα χρόνια μετά, τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί όπως θα περίμενε τόσο ο ίδιος όσο και οι άνθρωποι της ομάδας του Merseyside. Ο 26χρονος πλέον Σινκλέρ διατηρεί ένα ταχυφαγείο στη γεννέτειρά του το Μπέρμιγχαμ, μένοντας μακριά από τα γήπεδα.    

Το 2016 είχε αρχικά αποχωρήσει με προορισμό τη Γουότφορντ, η οποία τον αποδέσμευσε το 2021. Είχε μεσολαβήσει μια σειρά δανεισμών σε Γουίγκαν, Μπέρμιγχαμ, Σάντερλαντ, Όξφορντ, Φένλο και ΤΣΣΚΑ Σόφιας, με τον αριθμό των συμμετοχών του να είναι σταθερά χαμηλός. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αποχώρησή του από τη Λίβερπουλ είχε να κάνει με τον τότε μάνατζερ του παίκτη, τον Έιντι Γουόρντ, ο οποίος ήταν πίσω από την πώληση του Ραχίμ Στέρλινγκ στη Μάντσεστερ Σίτι. Κι ενώ οι reds είχαν προτείνει ανανέωση συμβολαίου στον παίκτη, είχε υπάρξει ασυμφωνία και, τελικά, αποδέσμευση. 

Ο Γιούργκεν Κλοπ είχε τότε δηλώσει σχετικά: «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε ως κλαμπ, είναι να δημιουργήσουμε μια συνθήκη όπου οι παίκτες θα κατανοούν πως το να πάρεις πολλά χρήματα από το πρώτο σου συμβόλαιο, δεν είναι το πιο σημαντικό. Μου αρέσει ο Ζερόμ, είναι αληθινό ταλέντο και αν τελικά θελήσει να μείνει κοντά μας, καλώς. Αν όχι, δε μπορούμε να τον πιέσουμε»

Είναι λοιπόν προφανές στην περίπτωση του Σινκλέρ πως η κακώς εννοούμενη προσπάθεια του μάνατζέρ του να του εξασφαλίσει από τα 16-17 του ένα υψηλό συμβόλαιο, τον απομάκρυνε τελικά από έναν αν μη τι άλλο κορυφαίο και ιδιαίτερα υγιή ποδοσφαιρικό οργανισμό. Ασφαλώς και συμβαίνουν αυτά στο δύσκολο χώρο του αθλητισμού. 

Κλείνοντας θα παραθέσουμε τα λόγια του ίδιου του παίκτη, μετά από την πρόσκληση που δέχτηκε από τον μεγάλο Στίβεν Τζέραρντ να συμμετάσχει σε έναν φιλανθρωπικό αγώνα το 2020: «Ο Τζέραρντ ήταν πολύ καλός μαζί μου και χάρηκα πολύ που με κάλεσε. Έπαιξα μπροστά με τον Ράιαν Μπάμπελ και τον Τιερί Ανρί, το είδωλό μου, και θα τον ευχαριστώ πάντα γι' αυτό. Η συμβουλή μου προς τους νέους ποδοσφαιριστές είναι μία. Μην επενδύετε τόσο πολύ συναισθηματικά είτε όταν τα πράγματα πάνε καλά, είτε όταν δεν δείχνουν να πηγαίνουν και τόσο καλά. Δεν πρέπει να επηρεάζεστε πάρα πολύ».