Το μεγαλύτερο στοίχημα του Αλμέιδα

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Το μεγαλύτερο στοίχημα του Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 18:15 - 03.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:19 - 29.05.2024

Αυτό το διάστημα της αγωνιστικής απραξίας της ΑΕΚ μέχρι τα δυο τελευταία και κρίσιμα ματς πρωταθλήματος, έχει μια μεγάλη πρόκληση για τον Αλμέιδα

Σ' αυτό το συγκεκριμένο χρονικό σημείο της σεζόν όπου υπάρχουν παιχνίδια "φωτιά" που κρίνουν τον τίτλο, προφανώς και η δυνατότητα ξεκούρασης και αποφόρτισης, είναι αγαθό πολύτιμο. Αυτό είναι κάτι που δεδομένα το μετράει πολύ ο Ματίας Αλμέιδα για την οικονομία της μάχης που δίνει η ΑΕΚ για το πρωτάθλημα.

Άλλωστε αυτό το διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στο παιχνίδι που έγινε στην Τούμπα και αυτό που έχει μπροστά της η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, μπορεί να το αξιοποιούσαν κάποιοι παίκτες για να βρουν τον ρυθμό τους. Όπως για παράδειγμα ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έχει επιστρέψει από τραυματισμό και πριν από τα ματς με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ δεν είχε προλάβει να βάλει προπονήσεις στα πόδια του. Και παίζοντας ως αλλαγή σ' αυτά τα δυο παιχνίδια, ήταν ξεκάθαρο πως δεν είχε ρυθμό. Επομένως η διακοπή θα τον βοηθήσει.

Από την άλλη μεριά, επειδή πάντα κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις, ο Αλμέιδα ξέρει πως σ' αυτές τις περίπου 17 μέρες, υπάρχει ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει. Έχει να κάνει με τον αγωνιστικό ρυθμό της ομάδας. Η αλήθεια είναι πως έτσι κι αλλιώς, οι συνολικά 17 μέρες που μεσολαβούν χωρίς καμία αγωνιστική υποχρέωση από το ματς με τον ΠΑΟΚ μέχρι αυτό με τον Ολυμπιακό, είναι μεγάλο διάστημα. Πολλώ δε μάλλον, τώρα στο φινάλε της σεζόν.

Έχει τεράστια σημασία λοιπόν, να μπορέσει ο Αλμέιδα να βρει τους τρόπους εκείνους, που θα κρατήσει σε αγωνιστικό ρυθμό τους παίκτες της ΑΕΚ. Ζήτημα εγρήγορσης, δεν τίθεται. Το διακύβευμα της κατάκτησης του πρωταθλήματος, είναι τεράστιο. Όμως το κίνητρο έστω και αν δίνει "φτερά" στα πόδια, δεν... διαχειρίζεται τον αγωνιστικό ρυθμό.

Ο Αλμέιδα ξέρει πως χρειάζεται πολλή δουλειά και επισταμένα πάνω σ' αυτό το κομμάτι. Ακόμα και το γεγονός πως έδωσε μόλις τρεις μέρες ρεπό για το Πάσχα, δείχνει πως ο Αργεντινός τεχνικός έχει στο μυαλό του πως πρέπει να κρατήσει τους παίκτες του σε αγωνιστικό ρυθμό. Και πιθανότατα ακόμα και άμεσα μετά την επιστροφή στις προπονήσεις, να ανεβάσει και τις εντάσεις. Έχει τεράστια σημασία για την ΑΕΚ, να μπει στο παιχνίδι στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό, έχοντας τις εντάσεις της και το αγωνιστικό της ρυθμό. Αυτό είναι και το στοίχημα που θέλει να κερδίσει ο Αλμέιδα.