Το πλάνο για τον Μαρσιάλ δεν έχει αλλάξει

Μαρσιάλ

i

Αντονί Μαρσιάλ/intime

Το πλάνο για τον Μαρσιάλ δεν έχει αλλάξει

Κώστας Τσίλης 18:32 - 22.10.2024

Μπορεί ο Μαρσιάλ να πήρε την Κυριακή τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά με την ΑΕΚ, όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του μέχρι να φτάσει στο 100% της ετοιμότητάς του.

Είναι προφανές πως η λαχτάρα για όλους μέσα στην ΑΕΚ, ήταν να μπορέσει να μπει και να παίξει ο Αντονί Μαρσιάλ, ήδη από την επόμενη μέρα που ανακοινώθηκε αυτή η τεράστια μεταγραφή. Όμως καθαρά ποδοσφαιρικά, ήταν απολύτως ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή που έπιασε δουλειά στα Σπάτα ο Γάλλος σούπερ σταρ, πως θα χρειαζόταν τον χρόνο του. Που δεν θα ήταν καθόλου λίγος.

Η ασύλληπτη «σύνδεση» του Πιερό με τη Νέα Φιλαδέλφεια και οι σκέψεις του Αλμέιδα για Γκαρσία
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:15 - 21.10.2024

Η ασύλληπτη «σύνδεση» του Πιερό με τη Νέα Φιλαδέλφεια και οι σκέψεις του Αλμέιδα για Γκαρσία

Ο Πιερό βρήκε δίχτυα και στο ματς με τον ΠΑΟΚ και πλέον έχει σκοράρει και στα τρία ματς που έχει παίξει στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο Αλμέιδα έδειξε πως ωριμάζει στο μυαλό του η ιδέα για ένα επιθετικό δίδυμο μαζί με τον Γκαρσία

Ο Μαρσιάλ έδειξε από τις πρώτες μέρες στις προπονήσεις της ΑΕΚ τεράστια διάθεση. Ενώ σωματικά, ήταν από την αρχή σε πολύ καλή κατάσταση. Όμως υπήρχε ένα δεδομένο. Τελευταίο του παιχνίδι, ήταν τον περασμένο Δεκέμβρη. Αυτό δημιουργούσε μια συνθήκη, κυρίως ως προς τον αγωνιστικό ρυθμό που χρειαζόταν να ξαναβρεί ο Γάλλος επιθετικός.

Από την πρώτη στιγμή, υπήρχε ένα πλάνο για τον Μαρσιάλ, με... πίστωση χρόνου. Και μάλιστα το είχαν συζητήσει ο Αλμέιδα με τον Γάλλο σούπερ σταρ. Αυτό το πλάνο, δεν έχει αλλάξει επειδή ο Μαρσιάλ πήρε δέκα λεπτά συμμετοχής στο ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ. Εξάλλου αυτό ήρθε νωρίτερα απ' ότι αρχικά αναμενόταν, κυρίως λόγω της πολύ καλής εικόνας που έδειχνε ο Γάλλος σταρ στις προπονήσεις.

Ο Μαρσιάλ όμως, δεδομένα εξακολουθεί να χρειάζεται χρόνο. Όπως επίσης και αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του, προκειμένου να μπορέσει να βρει ρυθμό. Θα παίρνει χρόνο συμμετοχής, ο οποίος σταδιακά θα μεγαλώνει. Ωστόσο χρειάζεται υπομονή μέχρι να φτάσει ο Μαρσιάλ στο 100% της αγωνιστικής του ετοιμότητας. Και αυτό το έχει στο μυαλό του και ο Αλμέιδα αλλά και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

Έχει σημασία για τον τεχνικό της ΑΕΚ να μπορεί να βρίσκει μέσα από τα παιχνίδια, χρόνο συμμετοχής για τον Μαρσιάλ. Ο Αλμέιδα ξέρει πως ο αγωνιστικός ρυθμός προκύπτει και μέσα από τα ματς. Ξέρει επίσης πόσο μετρά και η ποιότητα του παίκτη. Εξ ου και του έδωσε δέκα λεπτά, σ' ένα παιχνίδι υψηλής έντασης όπως και σημασίας, σαν αυτό με τον ΠΑΟΚ. Παρόλα αυτά, είναι δεδομένο και απολύτως ξεκάθαρο, πως ακόμα ο Μαρσιάλ, έχει δρόμο μπροστά του μέχρι να βρει τον καλό αγωνιστικό εαυτό του.