Το πλεονέκτημα του Κοϊτά και του Στρακόσια και η επιθυμία του Περέιρα

Κοϊτά

i

Αμπουμπακαρί Κοϊτά/intime

Το πλεονέκτημα του Κοϊτά και του Στρακόσια και η επιθυμία του Περέιρα

Κώστας Τσίλης 18:05 - 16.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:05 - 16.07.2024

Τι... έδειξε η πρώτη προπόνηση στα Σπάτα των τριών νέων μεταγραφικών αποκτημάτων της ΑΕΚ, για τον βαθμό ετοιμότητάς τους

Για τον Ματίας Αλμέιδα η δουλειά η οποία ξεκίνησε ήδη από χθες στα Σπάτα, είναι εξαιρετικά σημαντική για το κτίσιμο της νέας ΑΕΚ. Για περισσότερους από έναν λόγους. Αλλά ο βασικότερος είναι οι προσθήκες. Μπήκε στην δουλειά σε φουλ ρυθμούς ο Άλεξ Κάλενς, που δεν πρόλαβε να κάνει ούτε μια προπόνηση στην Ολλανδία. Επέστρεψε από το Μεξικό και επίσης μπήκε στην δουλειά ο Ορμπελίν Πινέδα. Και φυσικά προστέθηκαν στην εξίσωση ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά, ο Ρομπέρτο Περέιρα και ο Θωμάς Στρακόσια.

Αυτές οι τρεις προσθήκες, έχουν την σημασία τους, καθώς είναι ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει για να διεκδικήσουν θέση βασικού και όχι απλώς να αποτελέσουν μια εναλλακτική λύση στην θέση τους. Επομένως ο Αλμέιδα τους ήθελε στην δουλειά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως στις 24 του μηνός, δηλαδή σε περίπου μια εβδομάδα, η ΑΕΚ μπαίνει σε μια σειρά ευρωπαϊκών προκριματικών, που θα την πάει μέχρι και τα τέλη του Αυγούστου.

Φυσικά το ερώτημα που τίθεται πάντα σ' αυτές τις περιπτώσεις, είναι πότε θα είναι ετοιμοπόλεμοι οι τρεις καινούργιοι. Χθες, στην πρώτη τους μέρα στα Σπάτα, ακολούθησαν το κανονικό πρόγραμμα, έκαναν και γυμναστήριο. Υπάρχει μια σημαντική παράμετρος. Η χθεσινή προπόνηση ήταν η πρώτη γενικώς για την ΑΕΚ, μετά από τριήμερο ρεπό. Και αυτό μετρά ως προς την ένταση της δουλειάς.

Το σίγουρο είναι πως ο Κοϊτά και ο Στρακόσια, έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Δεν προέρχονται από διακοπές, αλλά από αγωνιστική ετοιμότητα. Ειδικά ο Μαυριτανός εξτρέμ, πριν έρθει στην ΑΕΚ, ήταν στην καλοκαιρινή προετοιμασία της Σιντ Τρούιντεν. Είχε παίξει και σε φιλικό και είχε σκοράρει. Επομένως θα είναι πολύ πιο εύκολο, να κερδίσει πολύ γρήγορα το χαμένο έδαφος στην δουλειά που γίνεται στην ΑΕΚ. Το ίδιο και με τον Στρακόσια, που έχει κάνει προετοιμασία με την εθνική Αλβανίας και έχει παίξει και στο Euro. Βεβαίως στη συνέχεια έκανε και διακοπές.

Αντίθετα ο Περέιρα ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο. Υπό την έννοια πως ο Αργεντινός μέσος ήρθε στην ΑΕΚ επί τη ουσίας μετά από καλοκαιρινές διακοπές. Και έχοντας δουλέψει μόνο ατομικά για να κρατήσει σε καλή κατάσταση. Παρόλα αυτά ο Περέιρα μπήκε από χθες με μεγάλη όρεξη. Έδειξε επιθυμία να φορτσάρει για να είναι έτοιμος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Το πρώτο ευρωπαϊκό ματς για την ΑΕΚ είναι στις 24 του μηνός. Πολύ κοντά χρονικά. Μ' όσα μας είπε ο Αλμέιδα στην απολογιστική συνέντευξη στο φινάλε της προετοιμασίας, οι πιθανότητες να το προλάβουν οι τρεις δεν είναι πολλές. Αλλά είναι δεδομένο πως θα το παλέψουν. Είναι δεδομένο επίσης πως ο Αργεντινός τεχνικός θα τους ήθελε. Επομένως η εικόνα που θα έχουν στις προπονήσεις μέχρι και την αρχή της προσεχούς εβδομάδας, θα είναι κριτήριο.